Hozzávalók: tészta:30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 db tojás sárgája, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só, töltelék: 3-4 evőkanál darált dió, 4-5 evőkanál házi fahéjas almadzsem, tészta kenésére: 1 db tojás.
🍂
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát /ha szükséges kis tejet még lehet tenni hozzá dagasztás közben. Letakarva a tésztát 3/4 órát pihentettem. A diót és a lekvárt összekevertem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát ahol kicsit átgyúrtam majd kinyújtottam négyszögletes formára ezután felkockáztam. A töltelékből tettem a feldarabolt tésztákra amit felgöngyöltem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb letakarva hagytam még 20' -g pihenni. Ezután felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szórtam be porcukorral ! 😋
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
De szép buktákat sütöttél, finom lehetett az almalekvárral 😋.
Apukám is készített egyik évben almalekvárt, az is finom volt. De manapság az alma ára is jól felment, úgyhogy meggondolandó, hogy miből mit főzzünk be. Ha csak nincs a kertünkben, vagy nem kapunk valakitől ajándékba pár szemet, de ez most nem fenyeget 😊.
Katalin köszi finom volt. Nekem is a gyerekek hoztak almát ami nekik termett igaz kicsit faragni kellett/sok hibás volt / és nem is volt sok kb. 2 kg abból lett 3 üveggel ami mostanra sajnos el is fogyott. Sok mindent az idén én is kapott alapanyagokból készítettem, vagy 1-2 kg vettem amikor olcsóbb volt. Azt és annyit osztok be ami van, de azért jut a gyerekeknek is belőle.😊
Nagyon guszta és finom buktákat sütöttél. Éppen tegnap este beszéltük a férjemmel, hogy hétfőn bukta lesz a babgulyás mellé....
Gizi köszönöm finom volt. Babgulyás mellé finom lesz a bukta általában én is azt sütöttem vagy fánkot!
Óh, már a második helyen jön szemben a bukta velem, most már nekem is sütnöm kell! :-)
Az én gondom az, hogy 3 buktáért nem érdemes elővenni a gyúródeszkát..A boltit nem szeretem, így hát pl, buktát akkor eszem, ha süt a szomszédasszony :-)
teller-cake akkor itt az ideje hogy dagasszál egy kicsit 😊
aranyos fodorka látod ez egy jó megoldás, csak kérdés hogy a szomszédod milyen gyakran süt ?
Megjegyzés küldése