2025. február 12., szerda

Török palacsinta

Az ünnepekről maradt kevés mák és darált dió  felhasználásával   készítettem.   A palacsintát mindig csak sóval ízesítem   a töltelék elég édes  úgy  is 😊


Hozzávalók: kisült édes vagy sós palacsinták, töltelék: darált dió, darált mák, mazsola, reszelt citromhéj,  baracklekvár,  porcukor, kevés tej./ mennyiséget  nem írtam   ízlés szerint lehet adagolni/   
🌸🌸

Töltelék elkészítése: Tálkába tettem a darált diót és mákot  tejet felforrósítottam majd ráöntöttem elkevertem és  a többi hozzávalóval összekevertem. A kisült palacsintákat megtöltöttem.  
Jó étvágyat kívánok !


6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Jól értem, összekeverted a mákot a dióval ? Érdekes, ez még nem jutott eszembe, én mindig csak diós palacsintát ettem. Ha jól visszagondolok, mákosat még soha. Ilyen kevertet meg pláne nem...De nem lehet rossz...

Éva írta...

Mari ebbe valóban keverve van és még kiskanál lekvár, citrom reszelt héja és mazsola is . Pár darab palacsintára való töltelékem volt / így mindenből egy kicsikét tettem / finom így együtt is!

Katalin írta...

Nagyon finom ebéded lehetett! Mindkét töltelék önmagában is finom, hát még együtt. Még nem kóstoltam így összekeverve, de csakis jó lehet. És a megmaradt diód és mákod is legalább jól hasznosítva fogyott el 😊.

Gizi írta...

Finom palacsintát sütöttél.... még én sem hallottam erről az összekevert töltelékről, de biztosan finom.Legközelebb kipróbálom.

Éva írta...

Kati köszi, még régebben készítettem már akkor is ízlett. Gondoltam felhasználom a megmaradt kis dió-mák adagokat hasznosan.

Éva írta...

Gizi köszönöm , sok sikert váljon egészségetekre!