Az ünnepekről maradt kevés mák és darált dió felhasználásával készítettem. A palacsintát mindig csak sóval ízesítem a töltelék elég édes úgy is 😊
Hozzávalók: kisült édes vagy sós palacsinták, töltelék: darált dió, darált mák, mazsola, reszelt citromhéj, baracklekvár, porcukor, kevés tej./ mennyiséget nem írtam ízlés szerint lehet adagolni/
🌸🌸
Töltelék elkészítése: Tálkába tettem a darált diót és mákot tejet felforrósítottam majd ráöntöttem elkevertem és a többi hozzávalóval összekevertem. A kisült palacsintákat megtöltöttem.
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Jól értem, összekeverted a mákot a dióval ? Érdekes, ez még nem jutott eszembe, én mindig csak diós palacsintát ettem. Ha jól visszagondolok, mákosat még soha. Ilyen kevertet meg pláne nem...De nem lehet rossz...
Mari ebbe valóban keverve van és még kiskanál lekvár, citrom reszelt héja és mazsola is . Pár darab palacsintára való töltelékem volt / így mindenből egy kicsikét tettem / finom így együtt is!
Nagyon finom ebéded lehetett! Mindkét töltelék önmagában is finom, hát még együtt. Még nem kóstoltam így összekeverve, de csakis jó lehet. És a megmaradt diód és mákod is legalább jól hasznosítva fogyott el 😊.
Finom palacsintát sütöttél.... még én sem hallottam erről az összekevert töltelékről, de biztosan finom.Legközelebb kipróbálom.
Kati köszi, még régebben készítettem már akkor is ízlett. Gondoltam felhasználom a megmaradt kis dió-mák adagokat hasznosan.
Gizi köszönöm , sok sikert váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése