2011. november 30., szerda

Frankfurti leves

 Hozzávalók: 30 dkg. kelkáposzta, 1 db közepes krumpli,  1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, ételízesítő, só, bors, pirospaprika, köménymag, tejföl,  liszt, virsli csípős paprika,kevés olaj.
💢
Elkészítése: A kelkáposztát  megtisztítás után apró darabokra szeleteltem a krumplit kockára vágtam.  Kb. másfél liter vízben feltettem  főni amibe sót, köménymagot ételízesítőt  és az összezúzott fokhagymát és egészben a vöröshagymát  tettem. Mikor már krumpli és a káposzta elég puha volt ,  kevés olajat melegítettem  amiben elkészítettem a rántást  pirospaprika és bors hozzáadásával  majd vízzel felengedtem és végül a levesbe öntöttem. Mikor már ezzel is kezdett főni bele tettem a feldarabolt virslit és a tejfölt amivel készre főztem. Egy pici ecetet tettem még bele a végén.
                                     Jó étvágyat!                                   

15 megjegyzés:

Hobbychef írta...

A klassikus "magyaros" frankfurti leves.

María írta...

Nagyon finom leves, szeretjük!!

Éva írta...

Hobbychef: Köszönöm!
Maria: Köszi!

Ani írta...

Nem vagyok nagyon leveses, de ez az egyik kedvencem.

Petra írta...

Nagyon szeretjük. Jó is, hogy eszembe juttattad, hétvégén készítek.

Éva írta...

Tea: Örülök hogy van azért olyan leves amit kedvelsz!
Petra: Látod milyen jó hogy van az öreg a háznál?:-))

Csiperke írta...

Nagyon szeretem!

Éva írta...

Csiperke: Az igazság az hogy én eddig nem nagyon főztem ezt a levest, de szerintem ezután fogok!

Seafalcon írta...

Veszek ma virslit...
Nagyon szeretem!
És ami a fő, a Seafalconné is megszerette!

Éva írta...

Seafalcon: Ha megfőzöd ma , egészségetekre!

Panna írta...

De rég ettem..

tücsi írta...

Nagyon régen csináltam már frankfurti levest. De ami késik az nem múlik:))

Éva írta...

Panna: Elfelejtetted?
tücsi: Ez így igaz!

Panna írta...

Nem felejtettem, el csak általában krémleveseket szoktam készíteni az gyorsan elkészül. Bár lehet h egy picit el is felejtettem... :)

Éva írta...

Panna: Tudom én , csak vicceltem!