/ Külön jelzem azt a mennyiséget amiből én készítettem aludttej helyett joghurtot használtam! /
Hozzávalók:
- 6-7 db krumpli /3 közepes krumpli/
- 15 evőkanál aludttej /6 evőkanál joghurt/
- 1 fej vöröshagyma/ kisebb fej vöröshagyma/
- 2 evőkanál zsír/2 fakanál zsír/
- 10 dkg. liszt/5 dkg. liszt/
- só
Elkészítése: A krumplit megpucoltam és lereszeltem a joghurt felét beletettem hogy ne barnuljon meg a krumpli. A hagymát megpucoltam apró kockákra fölvágtam és egy fakanálnyi zsírban megdinszteltem majd a krumplihoz tettem a többi joghurtot, sót , lisztet és az egészet jól összekevertem. Kisméretű tepsit zsírral kikentem liszttel beszórtam és ebbe öntöttem a masszát. A tetejére kevés zsírt olvasztottam és meglocsoltam vele. Előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. A tepsiben megsült prószát négyfelé vágtam tejföllel és kevés zöldséggel tálaltam. Nagyon finom érdemes kipróbálni! Szerintem hasonló mint a tócsni, de mégis más !
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Én is ettem ilyesmit, amikor az Őrségben kirándultunk. Isteni finom! :)
Évi örülök hogy ismered, én most ismerkedtem meg vele de szerintem gyakran fogunk ezután találkozni:-)) Ízlik!
Megjegyzés küldése