2014. december 15., hétfő

Csokoládés-mandulás réteges keksz

                                                                             
Hozzávalók:20 dkg. liszt, 7,5 dkg. cukor, csipet só, 10 dkg. hideg vaj, 1 db tojás, 4 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál joghurt, aprított mandula, olvasztott  csokoládé a tetejére.
Elkészítése:  A liszthez tettem a cukrot ,sót,  tojást és a vajat  amiből  tésztát gyúrtam. Ezután ketté vettem a tésztát és az egyik felébe gyúrtam a kakaópor és joghurt keverékét.  Ezután egyenként a tésztát kinyújtottam  24x24 cm nagyságúra , ezt úgy csináltam hogy egy sütőpapírt lemértem  amire tettem egy frissen tartó fóliát erre a tésztát majd a tetejére is egy darab fóliát. Így nyújtottam ki  a másik darab tésztát is. Ezután 3 cm. nagyságú csíkokra felvágtam   a világos és a sötét tésztát is. 6-6 db csíkra rászórtam  az aprított mandulából  és 4-4 darab tészta csíkot  egymásra pakoltam  a tetejére olyat tettem amin nem volt mandula. Ezután a csíkokat 2 cm darabokra vágtam fel. Sütőpapírral bélelt  tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor csurgattam meg olvasztott csokival.
Ui: Lányom kekszes szakácskönyvéből választottam kipróbálásra mert jól mutatott. Azért pár megjegyzésem volna  annak ellenére hogy mindent úgy  írtam le és készítettem el ahogy  a könyvben szerepelt. Annyira kevés a tészta mennyisége  és szerintem sok a 4 ek. kakaópor és 2 ek. joghurt meglágyította a tésztát  kénytelen voltam még lisztet tenni hozzá. A mandula mennyiségét nem is írtam le  mert 15 dkg volt megadva, nekem 5 dkg volt az is elégnek bizonyult. Az íze finom !
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Csigabige írta...

Ez aztán finom lehet, kipróbálós sütemény! :)