2015. január 25., vasárnap

Lekváros kifli leveles tésztából

Ez a sütemény az "egyszerű és nagyszerű" kategóriába tartozó finomság!:-))
                                                                     

                                                                                
Hozzávalók: Bolti fagyasztott leveles tésztából készült annak  is csupán  feléből,  szilvalekvár, tojás a tészta kenéséhez , kevés csokoládé és kókuszreszelék.
Elkészítése: A tészta lapokat  szobahőmérsékleten mikor már kiengedtek  kinyújtottam majd felcikkeztem. Szilvalekvárt pakoltam a szélesebb részére majd felgöngyöltem a tésztát és sütőpapírral borított tepsibe pakoltam Felvert tojással  megkentem  és előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. A tészta mikor már teljesen kihűlt akkor 3-4 kocka csokoládét gőz fölött megolvasztottam és kiskanállal a tészta tetejére csurgattam belőle majd megszórtam kókuszreszelékkel. Hamar elkészül és igen finom! Természetesen bármilyen lekvárral meglehet tölteni de nekem a szilvalekvár -csoki-kókusz így együtt a három dobogós helyet foglal el kedvenceim között:)

4 megjegyzés:

Hankka írta...

Akkor ezekbe a guszta kis kiflikbe most minden kedvencedet beletetted. :) Szeretem én is a leveles tésztát, könnyen és gyorsan nagyon finomakat lehet vele sütni. :)

teller-cake írta...

Már jöhetne is reggelire egy-két darab... :-)

Éva írta...

Hankka így ahogy mondod minden finomság benne! A leveles tésztákat én is ezért szeretem bármikor előlehet venni és variálni valami jót!
teller-cake ó, de sajnálom későn szóltál:-))

Tiffanylda írta...

Elgondolkodtattál ezzel a hármassal... szilvalekvár, csoki, kókusz? Jól hangzik, ki fogom próbálni! Köszi!:)