2017. január 13., péntek

Diós fánk almaszósszal

                                                                                             
Hozzávalók:
/10 db fánkhoz/
20 dkg liszt
2,5 dkg darált dió
csipet só
2,5 dkg puha margarin
1/2 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
1,5 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1/2 dl tejföl
olaj a sütéshez
Almaszósz
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt hagytam felfutni. Liszthez tettem a többi hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam/ha szükséges lehet pici tejet még hozzá tenni/. 20' pihentettem a tésztát majd enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam  kinyújtottam és kiszaggattam. Letakarva még 20' pihentettem. Forró olajba kisütöttem/ mikor beleteszem a tésztát az olajba kicsit csökkentem a hőfokát, először letakarva majd tető nélkül sütöm/. Nagyon finom!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom lehetett, megkínálhattál volna belőle :-) :-)

Éva írta...

Katalin kiabáltam mikor kisült a fánk hogy gyere de biztos nem hallottad:-)) Legközelebb hangosabb leszek:)

Névtelen írta...

Ó de klassz és milyen szép magas♥