2011. június 14., kedd

Grízes tészta

                                                                                 

Hozzávalók: búzadara, olaj, só, széles metélt.
Elkészítése: Megforrósítom az olajat amibe beleteszem a búzadarát és megpirítom.  Felöntöm  kevés vízzel  sót teszek bele és fedővel lefedve  így hagyom 20'./ az arányok kedvéért  1 dl pohár darához  kb. 1/2 dl víz elég/
/ mikor a grízről leveszem a fedőt általában össze van állva a gríz de villával  áttöröm/
 Megfőzöm a tésztát /  széles metélt a legjobb / és a megpirított grízbe teszem./ 
A tésztát porcukorral meghintve lekvárral tálalom!
( Bármikor ha a gyomromat  nehéznek érzem mást nem kívánok csak a grízes tésztát!)

6 megjegyzés:

Kati írta...

Érdekes, még nem is hallottam eddig ilyet.

Éva írta...

Kati: pedig nagyon finom !

Mesi írta...

Szia Éva! Felkerült a recepted az I love eating facebook oldalára: https://www.facebook.com/pages/Im%C3%A1dok-enni/140917599297741
Nagyon régen ettem grízes tésztát, azt hiszem valamelyik nap készítek én is! :)

Éva írta...

Mesi: köszi hogy szóltál, ezt nem értem hogy került oda? Nem gondoltam, hogy az egyszerű grízes tésztát milyen sokan kedvelik. Főzzél csak te is!

Mesi írta...

Nem tudom, hogy hogyan lehet oda bekerülni, de úgy megörültem Neked! :)

Éva írta...

Mesi: köszi!