Hozzávalók: búzadara, olaj, só, széles metélt.
🌷
Elkészítése: Megforrósítom az olajat amibe beleteszem a búzadarát és megpirítom. Felöntöm kevés vízzel sót teszek bele és fedővel lefedve így hagyom kb. 15'-ig ./ az arányok kedvéért 1 dl pohár darához kb. 1/2 dl víz elég/
/ mikor a grízről leveszem a fedőt általában össze van állva a gríz de villával rendezem/
Megfőzöm a tésztát / széles metélt a legjobb / és a megpirított grízbe teszem összeforgatom .
/ mikor a grízről leveszem a fedőt általában össze van állva a gríz de villával rendezem/
A tésztát porcukorral meghintve lekvárral tálalom!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Érdekes, még nem is hallottam eddig ilyet.
Kati: pedig nagyon finom !
Szia Éva! Felkerült a recepted az I love eating facebook oldalára: https://www.facebook.com/pages/Im%C3%A1dok-enni/140917599297741
Nagyon régen ettem grízes tésztát, azt hiszem valamelyik nap készítek én is! :)
Mesi: köszi hogy szóltál, ezt nem értem hogy került oda? Nem gondoltam, hogy az egyszerű grízes tésztát milyen sokan kedvelik. Főzzél csak te is!
Nem tudom, hogy hogyan lehet oda bekerülni, de úgy megörültem Neked! :)
Mesi: köszi!
Megjegyzés küldése