2011. szeptember 13., kedd

Tölteni való paprika "téli napokra"

Hozzávalók:zöldpaprika, víz, olaj
Elkészítése:A paprikát kellően megmossuk kicsumázzuk és egymásba pakoljuk .Az üvegekbe  alapos kimosás után   beletesszük a paprikákat. Vizet felfőzzük jól, majd lehűtjük és a paprikára öntjük hogy ellepje, ezután a tetejére öntünk 1-2  mm vastagságban  olajat és lekötjük.   Semmi fűszer, még só sem kell hozzá!                                                                          

8 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szorgos vagy, jó sok mindent elteszeltélire:) És milyen szép így az üveg, ezzel a színes papírral.

Hobbychef írta...

Guszta, ügyes vagy. De jó lesz majd télen.
Nézz be hozzám, lécci!

Éva írta...

trollanyu:Köszi! Annyira sokat azért nem tettem el mint régebben!
Hobbychef: Köszi! Valóban és remélem hogy jó lesz télen. Köszi megyek!

Kati írta...

Érdekes, még nem is hallottam, hogy így is el lehet tenni.

Nea írta...

Én fagyasztóba szoktam csak eltenni, de ez a módszer sokkal jobb, ki fogom próbálni.
Látom új ruhát kapott a blog. Egy pillanatra azt hittem eltévedtem, de nem. Nagyon hangulatos lett így.

Gerdi írta...

Én a kényelmesebb megoldást szoktam választani, mélyhűtőbe pakolom, szépen egymásba pakolgatva a paprikákat. Erről a módszerről én sem hallottam, de maradok a mélyhűtőnél, az üvegeimet már szinte mind teleraktuk egyébbel:-)

Katalin írta...

mutatok valamit (garantálom, az agyad eldobod tőle):
http://abufe.hu/2011/09/viditsuk-fel-a-savanyut-kaposztaval-toltott-almapaprika/

Éva írta...

Kati: Nem olyan régen ismerem én is ezt a módszert!
Nea: Köszi a dícséretet!
Gerdi:Természetesen mindenki úgy készíti ahogy neki a legjobb!
Katalin: megnéztem valóban jópofa! Milyen sokat számít a körítés!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...