2013. augusztus 5., hétfő

Tejberizs gyümölccsel

                                                                         
Mivel ez a finomság is csak nekem hiányzott , ezért csak kis adagban készítettem el! Lehet akár két kis tányérba vagy egy nagyobba  szedni és langyosan vagy mint most én hidegen  enni  nagyon finom!

Hozzávalók:7,5 dkg. rizs, 2,5 dl tej, 1 dl víz, 2 tk. cukor/lehet édesebben is aki szereti/, 1 tk. vaníliacukor, kb. 1 dkg. margarin.
Elkészítése: A megtisztított rizst feltettem a vízzel  főni, mikor már a rizs felszívta a vizet akkor ráöntöttem a tejet és a többi hozzávalót. Kevés ideig főztem majd az edényt fedővel letakartam és a gázt elzártam alatta. Hagytam hogy a párában puhuljanak meg a szemek./kb. 20'/  Tányérba szedtem és kevés gyümölcsöt tettem rá ,  kis időre  hűtőbe pakoltam.

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Én szívesen csatlakoznék hozzád a majszolásban...:)

Csigabige írta...

Hmmm... friss gyümölcsökkel tényleg nagyon finom lehet ez a tejberizs :)

Horváth Emerencia írta...

Nagyon jól néz ki, szeretem a szedret!

Dominika írta...

Nagyon jól néz ki!

Katalin írta...

De szépen feldíszítetted! Finom hidegre lehűtve öröm lehet enni :)

Éva írta...

teller-cake szívesen osztoztam volna veled!:)
Csigabige igen nagyon finom volt így, bár gyümölcs nélkül is megettem volna!
Horváth Emerencia örülök hogy tetszik!
Dominika köszi!
Katalin köszi! Nagyon jó volt hidegen is!

Gabriella konyhája írta...

A kisfiamnak tejbegrízt elég gyakran készítek, viszont tejberizst nagyon rég készítettem, pedig jobban szeretem, mint a grízt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...