2013. július 21., vasárnap

Uborka téli napokra

                                                                                 

Hozzávalók:Egyszerűbb megoldást választottam az elkészítését illetően! Bolti "Szilas" kapros  savanyúság tartosítót használtam , üvegenként 2 ek. cukrot, babérlevelet és ecetet használtam hozzá, és természetesen az uborkát!
Elkészítése:  Alaposan megmostam az uborkákat a két végét levágtam, majd feldaraboltam(nem gyalultam, nagyobb darabokra vágtam). A kimosott üvegekbe pakoltam tettem bele pár darab babárlevelet   és a cukrot rákanalaztam. A megadott mennyiségű vizet feltettem főni  beleszórtam a  zacskó tartalmát a vízbe ezzel főztem kb. 5 '  ezután szűrőkanálon átszűrtem hogy a magja  külön legyen.A kihűlt  folyadékhoz  tettem  az ecetet  átkevertem és a szűrőkanálból a magokat az üvegekbe kanalaztam hogy mindegyikbe azonos mennyiség jusson . A levet szedőkanállal rákanalaztam majd fóliával  letakarva és az üveg tetejét rászorítva tálcára pakoltam és hagytam pihenni másnapig.  Kicsit  "csinosítgattam és ment a polcokra !
Téli napokra!
Ui:Nagyon praktikus ez az egységcsomag  és finom ! Hozzávaló mennyiséget nem írtam hiszen függ attól hogy mennyi uborkából készítjük  a csomagon pedig  rajta van mennyi folyadékhoz mennyi ecet szükséges, cukrot kicsit kevesebbet tettem!

6 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jól mutatnak az üvegben, biztosan finom is lesz.

Katalin írta...

Szépek lettek az üvegeid, mutatós rajtuk a "sapka" :)!

Böbe írta...

Nagyon szeretjük mi is!:))

Éva írta...

HajniZoli köszi, nagyon bízom benne hogy finom lesz!
Katalin köszönöm!
Böbe köszi!

Márti írta...

Évekig ezt a verziót használtam,nincs ezzel semmi gond,sőt!

Hankka írta...

Biztosan finom lesz, jó így, nagyobb darabokra vágva az uborka! :)