2013. július 21., vasárnap

Tejfölös /kajmakos kifli/

Vanilla  blogján láttam   nagyon megtetszett gondoltam kipróbálom bár nem házi tejföllel készítem , de talán így is finom lesz!( Vanilla-nál  kajmakos kifli  a neve és  ahogy  írta ,ez a házi tejnek a fölét /tejfölt/ szedik le ezt sózzák és eszik esetleg kenyérrel, vagy süteménybe használják.  Megpróbáltam a bolti tejfölt kicsit lecsöpögtetni és azzal elkészíteni!
                                                                       
   
Hozzávalók: /fél adaghoz/: 1,5 dl langyos tej, 2 dkg. élesztő, 1 dl tejföl, 1 tojás/felütve fele a tésztába a másik felével kentem/, 1 mk. cukor, 1 tk. só, 35 dkg. liszt. tölteléknek: 1 doboz tejfölt lecsepegtettem  szűrőkanálon és 1 mk. sóval elkevertem./ nem használtam fel az egész dobozzal/
😊
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejben cukorral megkelesztettem majd a liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt. Jól bedagasztottam letakart konyharuhával hagytam duplájára nőni.  A megkelt tésztát átgyúrtam majd feldaraboltam  kis gombóccá  ebből a mennyiségből 6 db lett. Egyenként a gombócokat kinyújtottam ovális alakra  a vékonyabb részénél 3-4 helyen bevágtam a tésztát, a vastagabb részére tettem a lecsurgatott sűrűbb tejfölből és  feltekertem kifli formára. Tepsibe pakoltam majd lekentem a tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Kati írta...

Éva ez nagyon finom lehet:) Szépek lettek:)

Seffer Lilla írta...

De jó! Olyan jó lenne ilyet enni reggelire...

Éva írta...

Kati nagyon finom puha!
Lilla Seffer köszi! Miért nem szóltál előbb ejnye-bejnye:-))

Okki írta...

Nagyon szépek lettek Éva! :)

HajniZoli írta...

Hamar cselekedtél! Olvastam én is a kajmakot Vanilla blogján, nekem is tetszett. Szépek lettek a kiflijeid!

Vanilla írta...

Nagyon jók a kiflik örülök hogy tetszett.Létezik házi verziója is a kajmaknak amit akik külföldön élnek tejszínböl készíti na majd rászánom magam elkészítem házilag és leírom hogy milyen.
Csak mejd egy jóóó idő után mivel lassan költözködünk.

Hankka írta...

Biztosan nagyon finomak, jó ízük lehet ezzel a sózott, lecsepegtetett tejföllel! :)

Éva írta...

Okki köszi!
Vanilla Daniela nagyon finom volt bár nem lett olyan szép mint a tiéd. Kellemes költözést ha lehet ilyet mondani a költösére?:)
Hankka finom volt!