2014. április 26., szombat

Diós szelet /liszt nélkül/

                                                                               
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 25 dkg. darált dió
  • tepsi kenéséhez margarin és liszt a szóráshoz
Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral jól kikavartam  majd hozzátettem a darált diót amivel összekevertem. A tojásfehérjét felvertem kemény habnak és apránként hozzákevertem a diós masszához. Tepsit margarinnal jól kikentem beszórtam liszttel és ebbe öntöttem a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon  20' sütöttem. Tepsiből kiborítottam majd kettévágtam /sütemény hosszának a felénél/  és lekvárral megkentem az egyik felét a másik lapot rátettem és porcukorral szórtam meg. Nagyon finom sütemény!
Ui: Nagyon finom a tésztája, arra  gondoltam  hogy akár tortalapnak  is jó lehetne! 
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Kati írta...

Finom és egészséges is:)

Gerdi írta...

Ennyi dióval csakis finom lehet, tortának is! Esetleg diós krémmel...

Csigabige írta...

Jó kis recept, diós süteményekkel nem lehet félrelőni, azok csakis finomak :)

Elisabeth írta...

Fantasztikus, egészséges, és nagyon finom a diós szeleted...köszi hogy megosztottad ezt a jó kis könnyü receptet!

Éva írta...

Kati köszi!
Gerdi örülök hogy tetszik, nekem is az volt eszembe hogy diókrémmel milyen jó lenne!
Csigabige köszi!
Elisabeth örülök hogy tetszik!