2014. április 26., szombat

Diós szelet /liszt nélkül/

                                                                               
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 25 dkg. darált dió
  • tepsi kenéséhez margarin és liszt a szóráshoz
Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral jól kikavartam  majd hozzátettem a darált diót amivel összekevertem. A tojásfehérjét felvertem kemény habnak és apránként hozzákevertem a diós masszához. Tepsit margarinnal jól kikentem beszórtam liszttel és ebbe öntöttem a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon  20' sütöttem. Tepsiből kiborítottam majd kettévágtam /sütemény hosszának a felénél/  és lekvárral megkentem az egyik felét a másik lapot rátettem és porcukorral szórtam meg. Nagyon finom sütemény!
Ui: Nagyon finom a tésztája, arra  gondoltam  hogy akár tortalapnak  is jó lehetne!

5 megjegyzés:

Kati írta...

Finom és egészséges is:)

Gerdi írta...

Ennyi dióval csakis finom lehet, tortának is! Esetleg diós krémmel...

Csigabige írta...

Jó kis recept, diós süteményekkel nem lehet félrelőni, azok csakis finomak :)

Elisabeth Pregadio írta...

Fantasztikus, egészséges, és nagyon finom a diós szeleted...köszi hogy megosztottad ezt a jó kis könnyü receptet!

Éva írta...

Kati köszi!
Gerdi örülök hogy tetszik, nekem is az volt eszembe hogy diókrémmel milyen jó lenne!
Csigabige köszi!
Elisabeth örülök hogy tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...