2015. január 26., hétfő

Tésztába göngyölt csirkemáj

                                                                             
Hozzávalók: /bolti / leveles tészta, 5 db csirkemáj, 2 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, fűszerek: pirospaprika, őrölt bors, majoránna, só, kevés olaj, 5 dkg. reszelt sajt, kenéshez tojás.
Elkészítése: A leveles tésztát szobahőmérsékleten  felengedtem addig elkészítettem a májat. A májról a szívet levágtam /jó lesz levesbe/, és csíkokra felvágtam. Kevés olajat melegítettem amire rátettem az előzőleg megtisztított és felkockázott vöröshagymát és fokhagymát kicsit dinszteltem majd ráöntöttem a májat és befűszereztem. Összekevertem és együtt  dinszteltem majd mikor már elkészült / nem kell hozzá sok idő/ akkor sóztam és hagytam kihűlni.A tésztát kinyújtottam és  feldaraboltam  nagyobb négyzet alakúra . A hagymás májat középre hosszanti irányban rákanalaztam és a tésztával beborítottam. Felvert tojással megkentem  sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol  sajttal megszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom  volt  savanyúsággal ! / fél csomag leveles tésztát használtam el azt vágtam 4 felé/
(Régi receptes újságban találtam az ötletet!)
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Gerdi írta...

Éva, ez nagyon jó ötlet! Akár kelt tésztába töltve is el tudom képzelni. Nekem a máj jöhet minden formában, minden mennyiségben!

Katalin írta...

De jó recept, még nem hallottam a májat így elkészíteni!
Mindig tanul az ember :-)

Éva írta...

Gerdi örülök hogy tetszik szerintem kelt tésztával is finom lehet. Nagyon finom és laktató!
Katalin örülök hogy tetszik!

Roza írta...

Évike, nagyon jó, hogy megtaláltad ezt a receptet! Én is ki fogom próbálni:)