2021. január 26., kedd

Császár zsemle házilag/tojás nélkül

 Vonzónak találtam az itt talált receptet  egyébként  kevés is volt a pékárunk,  tettem egy próbát 😉


Hozzávalók 6 darabhoz: 260 g liszt, 140 ml langyos tej, 25 g élesztő, 2 ek. vaj/nálam margarin volt, 2 tk. cukor, 1 tk. só.

💢

Elkészítése:  Kevés  langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Tálba szitáltam a lisztet közepébe  mélyedést csináltam ide öntöttem  a már felfutott élesztőt  a maradék cukrot, olvasztott margarint és a  sót ezután a maradék tejjel  bedagasztottam a tésztát letakarva 30'-ig pihentettem.  Gyúródeszkán a tésztát 6 részre vettem és egyenként zsemlének formáltam amiket margarinnal kikent tepsibe raktam.( A recept úgy írja hogy keresztbe kell vágni a zsemléket , nekem még régebben férjuram hajtogatott egy  erre  használt  eszközt, ezt nyomtam bele ) Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem 😋

Jó étvágyat kívánok!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépek lettek, finom reggelitek volt 😀.

Okki írta...

A házilag készített pékárúnál nincs finomabb. :)
És milyen ügyes férjed van, hogy ilyen eszközöket is tud gyártani. :)

Éva írta...

Katalin köszönöm!
Okki gyakran tapasztaltam már én is hogy sokkal jobb és tartósabb. Férjuram csak átalakított erre a célra egy egészen másra használt eszközt de köszönöm egyébként ügyes tud lenni ha akar:)