2021. január 28., csütörtök

Cukros-fahéjas rúd pudinggal töltve

 Már sokszor  készítettem ezt a finomságot amit  először ilyen formán sütöttem , most  ismét elkészítettem  kiegészítve egy kis  pudinggal megtöltve😊

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojás, 3 dkg olvasztott vaj/margarin, csipet só, 2 ek. cukor, krém: 2,5 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 2 ek. cukor, 3 dkg vaj/margarin, kisült tészta forgatásához: olvasztott vaj/margarin, 2 ek cukor 1 ek őrölt fahéj

🌼

Elkészítése: Kevés  cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt  1 tk. liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem  a tészta többi hozzávalóit a felfutott élesztővel  együtt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát  az olvasztott margarint  dagasztás közben dolgoztam a tésztába. Letakarva hagytam 40' pihenni a tésztát. Közben elkészítettem a krémet : pudingot  a szokásos módon elkészítettem tűzhelyről levettem  kicsit hagytam hűlni majd belekevertem a margarint.  A megkelt tésztát enyhén lisztes  gyúrótáblára  borítottam ahol 6 db-ra  osztottam és egyenként  a gombócokat   hosszúkásra nyújtottam aminek kb. 1/3 részén  ujjnyi vastag  párhuzamos bevágásokat csináltam. Arra a részére ami sima volt arra tettem a krémből egy evőkanállal majd feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Tepsibe még hagytam  40' pihenni. Ezután előmelegített sütőben 180 C fokon 20'-ig sütöttem. Mikor kivettem a sütőből olvasztott margarinnal megkentem és a cukros fahéjas keverékben megforgattam😋

Jó étvágyat kívánok!

3 megjegyzés:

Okki írta...

Most nagyot nyeltem, épp tízóraizni kellene, jól jönne egy darab belőle. :)
Nagyon guszta!

Katalin írta...

Nagyon jó megoldást találtál rá, hogy krém is kerüljön bele. Nagyon finomak lehetnek!

Éva írta...

Okki örülök hogy tetszik, ha szóltál volna küldtem volna:-))
Katalin köszi finom volt!