2011. március 22., kedd

Zserbó

                                                                                      


Hozzávalók:35 dkg. liszt, 1 egész tojás, 5 dkg.cukor, 20 dkg. margarin,/ vagy  15 dkg.zsir/,
                    1 dl tej, 1 dkg. élesztő, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só, töltelék:12 dkg. dió,12 dkg.
                    cukor, és lekvár
Elkészítés: Élesztőt felfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalókkal, majd 3 részre osztjuk.
                   amit egyenként kinyújtunk egy tésztalap amire rákenjük a lekvárt majd megszórjuk
                   a dió és cukor keverékével, még egy tésztalap azt is kenjük lekvárral szórjuk dió-cukor
                   keverékével amire rátesszük a harmadik tésztalapot. Villával megszurkáljuk a sütemény
                   tetejét  előmelegített sütőbe tesszük közepes hőfokon kb. 30' sütés után  kész.
Mikor a tészta kihűlt tortabevonót /vagy saját készítésű csokoládé mázt/ teszünk a tetejére!

                                                                              
                                                                            

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...