2011. március 22., kedd

Zserbó

                                                                                      

Hozzávalók:35 dkg. liszt, 1 egész tojás, 5 dkg. cukor, 20 dkg. margarin,/ vagy  15 dkg. zsír/,  1 dl tej, 1 dkg. élesztő, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só, töltelék:12 dkg. dió,12 dkg.  cukor, és sárgabaracklekvár.
🌸
Elkészítés: Élesztőt felfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalókkal sima tésztának majd 3 cipóra  osztjuk.  A cipókat  egyenként kinyújtjuk  tepsibe tesszük az első  tésztalapot amire rákenünk a lekvárból és  megszórjuk   a dió és cukor keverékével erre még egy tésztalap azt is kenjük lekvárral szórjuk dió-cukorral amire rátesszük a harmadik tésztalapot.   Fél órát  pihentetjük majd villával megszurkáljuk a sütemény tetejét és  előmelegített sütőbe tesszük   ahol 180 C fokon 30' sütés után  készen van hagyjuk teljesen kihűlni és ezután  gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk.
Mikor a tészta kihűlt tortabevonót /vagy saját készítésű csokoládé mázat/ teszünk a tetejére!
Jó étvágyat kívánok !

                                                                              
                                                                            

Nincsenek megjegyzések: