2017. július 31., hétfő

Lángos élesztő nélkül

Hétvégén lányom kérdezte hogy élesztő nélküli lángos receptem van? Hirtelen úgy emlékeztem hogy igen  de közben rájöttem hogy pizzás receptem van csak ilyen,  ezért most  gyors próbasütést következett:)
                                                                                
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl + annyi víz hozzá hogy 2 dl folyadék legyen
olaj a sütéshez
🌸
Elkészítése:  Liszthez tettem a sót és sütőport összevegyítettem  ezután tettem hozzá az olajat és a folyadékkal begyúrtam a tésztát. Olyan állagú lett a tészta hogy feldarabolás után egyenként kerek formára nyújtottam és forró olajban kisütöttem. Ebből a mennyiségből 7 db lángos lett, amit tejföllel és reszelt sajttal megszórva tálaltam. Nagyon finom és hamar elkészíthető!
Jó étvágyat kívánok  !

16 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Csak hűljön kicsit a levegő - ki fogom próbálni. Mostanában legszívesebben percek alatt elkészíthető ételeket eszem, vagy gyümölcsöt - annyira nem bírom kicsi konyhámban a forróságot....

Éva írta...

aranyos fodorka remélem neked is ízlik majd, hamar elkészül de valóban várjál talán a jövő héten ennyire nagy meleg nem lesz?:) Egészségedre!

Unknown írta...

Finom

Éva írta...

Unknown váljon egészségedre!

Unknown írta...

Drága Éva! Most találtam rá erre a szuper receptre! Épp a lángos sütöm és közbe kóstoltam. Isteni finom. Köszönet érte

Éva írta...

Unknown örülök hogy tesztelted és ízlik váljon egészségedre!

Niki írta...

Nincs rossz íze, de közé nincs a lángoshoz. Inkább pogácsa.

Éva írta...

Niki köszi hogy elmondtad véleményedet, eléggé széthúztad a tésztát? Akkor maradjál az élesztős változatnál.

Unknown írta...

Ez a recept pont jókor jött szembe velem most, hogy sehol nem kapok élesztőt. Ki is próbáltam és nagyon finom, máskor is készíteni fogom. Köszönöm

Éva írta...

Unknown örülök hogy rátaláltál, váljon egészségetekre!

nugget írta...

Ma készítettem el, de ízre nekem is inkább a pogácsára hasonlított, állagra pedig olyasmi volt, mint a fánk. Sütés közben is némelyik a fánkhoz hasonlóan feldagadt, amin úgy próbáltam segíteni, hogy egy fogpiszkálóval lyukakat szúrkáltam a "lángosok" mindkét oldalába, de volt, amelyiknek így is sikerült szinte tökéletes gömbbé dagadni. Egy volt, amelyiknek szinte teljesen ugyanolyan lett az állaga, mint a rendes lángosnak, amelyiket nem sütöttem annyi ideig, mint a többieket, szóval ha legközelebb megcsinálom, megpróbálom kevésbé megpirítani őket. Szóval összességében az a véleményem, hogy a kinézetét leszámítva nem igazán hasonlít a lángosra (bár lehet, csak én rontottam el valamit), de tejföllel és reszelt sajttal (én füstölt sajtot használtam) finom. Illetve plusz pont, hogy nagyon hamar elkészül.

Éva írta...

nugget örülök hogy tettél egy próbát és elmondtad véleményedet váljon egészségetekre. Talán legközelebb már tapasztalatod alapján jobban sikerül.

Unknown írta...

Nagyon megvagyok elégedve az eredménnyel.Nagyon finom lett.Köszönöm a receptet!

Éva írta...

Unknown örülök hogy ízlett váljon egészségedre!

Unknown írta...

Áááááááááááááááááá

Éva írta...

Unknown ez most minek a jele örömnek vagy esetleg a nemtetszésednek?