2012. április 12., csütörtök

Rántott csirkecomb sóskamártással

Hozzávalók: 2 db csirkecomb, tojás, prézli, liszt, só, olaj a sütéshez.Mártáshoz: sóska, só, cukor, tej.
Elkészítése: A csirkecombot ketté szoktam vágni , levesben kissé megfőzöm, majd lisztbe felvert tojásba és prézlibe forgatás után forró olajban megsütöttem.  A sóskát megtisztítás és többszöri átmosás után kevés olajba téve megpároltam mikor már pépessé vált a sóska akkor 1 ek. lisztet szórtam rá  és kb. 1 dl.tejjel felöntöttem. Ezután sóztam kevés cukrot szórtam rá és  felfőztem.(Ezt a mártást szoktam  úgy is készíteni hogy egy tejfölben 1 db tojást elkeverek és ezzel sűrítem főzöm fel a sóskát.)  Nagyon finom bármelyik változatát is csinálom.
/Mivel a férjuram a sóskát nem szereti  így petrezselymes krumplit csináltam  a húshoz, a főtt krumpliból  azért magamnak is tettem pár szemet./                                                                                  

18 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, igazi tavaszi ebéd :)

Gabriella írta...

Nagyon-nagyon szeretem a sóskamártást! A férjem és a kisfiam viszont nem szeretik. Emiatt Anyukáméknál eszem mindig ilyesmit, de az idén Ő még nem készített sóskamártást - majd megemlítem neki ötletként. ;-)
A rántott pipicomb viszont jöhetne a férjemnek is... :D

Csilla írta...

Nagyon éhes lettem!! :) Imádom a sóskát, alig várom, hogy lehessen frisset kapni. :)

Márti írta...

Nagyon szeretem a sóska főzeléket,de nálunk többnyire levesnek eszik.

Vikvi írta...

Finom lehet. Én csak azóta szeretem a sóskát mióta a gyerekeimnek csinálom. azelőtt nem ettem meg :)

Éva írta...

Katalin: Szerintem is a sóska már annak a jele hogy itt a tavasz! Imádom!
Gabriella: Remélem mihamarabb megkóstolod az idei sóskamártást, mert nagyon finom tud lenni!
Csilla: Ez már friss sóska amiből csináltam!
Márti: Biztos finom úgy is, de még levesnek nem próbáltam.
Vikvi: Az én gyerekeim nem ették gyerekként, de felnőttként sem hajlandóak megenni.Nagyon szeretem, viszont a spenótot nem!

Ibcsi írta...

Husi ,krumpli jöhet !! A sóskával, meg csak megbarátkozok majd egyszer :-))))Szép lett!!

Csilla írta...

Hű, ha ez már friss, akkor figyelem én is, még nem láttam nálunk. :)

RaMary írta...

Évi! Én imádom a sóskamártást, jelentkezem a férjed adagjáért!:))) És köszi a jó ötletet!!! (Elvetemült módon a spenótot is szeretem...)

trollanyu írta...

Én spenótpárti vagyok, de a sóskát is szeretem:)De mindkettő határozottan tavaszi, üde látvány, én bármikor megenném:)

Éva írta...

Ibcsi: Spenóttal vagyok olyan viszonyban mint Te a sóskával! Köszi!
Csilla: Légy résen! Egy kis piac van a közelünkben ott vettem.
RaMary: Sajna már az is elfogyott, mert annyira szeretem!
trollanyu: Nem tudom hogy miért pár éve ennek hogy vannak olyan ételek amiket annyira kívánok, és szeretek ilyen a sóska is!

Kati írta...

Fincsi:)

Éva írta...

Kati: Az biztos hogy finom volt!

Lilla írta...

Hmm, nekem csak úgy hús nélkül is tökéletes lenne, imádom!

RaMary írta...

Egészségedre Évi!Mivel eszembe juttattad, ma (nem sóska, de) spenót lesz az ebéd....:))))

Jámborné Budai Mónika vagyok írta...

Én is nagyon szeretem:)

Éva írta...

Lilla: Tudod milyen sokszor ettem már én is csak sóskát krumplival. Nagyon szeretem!
RaMary: Egészségetekre!
Jámborné Budai Mónika : Finom is nagyon !

Panna írta...

Kedvemre valót főztél ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...