2015. február 23., hétfő

Zöldborsós kapros tojáskrém

Receptes újság ötlete alapján  és ami  éppen  volt itthon  abból készítve!
                                                                               
Hozzávalók: 2 db tojás, fagyasztott zöldborsó, kapor, mustár, torma, késhegynyi őrölt bors,   2-2 evőkanál joghurt-tejföl,  
🌸
Elkészítése:  Keményre főztem a tojást megpucoltam és apróra összevágtam, a borsót ami mennyiségre  maroknyi lehetett  megfőztem  leszűrtem  mikor kihűlt a tojáshoz öntöttem. Kevés maradék joghurtot  összekevertem  tejföllel  és ízesítettem 1 tk. mustárral ,1 tk. tormával , borssal  és kaporral,  ezután ráöntöttem a zöldborsó és  tojás keverékére. Összekevertem óvatosan és hűtőbe tettem. Nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Adok még egy ötletet: én ezt csináltam nemrégiben: (nagylyukú reszelőn) reszelt sajt, főtt tojás, a borsó mellett kukoricát is használtam és egy (tetszés szerinti) fűszeres s.k. gyártott tejfölös dresszinggel öntöttem nyakon.
Ennél menőbb csak a bab és lencsekrémem lett. Képes vagyok napokig ezt kenni a reggeli pirítósomra. Nem kerestem a blogodban, azt próbáltad-e már, de ha nem, érdemes. Van a neten recept bőven.

Gerdi írta...

Nagyon jó ötlet vacsorára! Biztosan fogok készíteni, sőt Aranyos Fodorka tanácsait is megszívlelem! Köszönöm Nektek!

Éva írta...

aranyos fodorka köszi az a kibővített változatot biztos ízlene mert imádom a kukoricát!Bab és lencsekrémet nem ismerem sajnos.
Gerdi egészségedre!

Nea írta...

De jó lenne ezt most nekem vacsorára. Szeretem az ilyen egyszerűen nagyszerű ételeket. Nagyon guszta!

marisz57 írta...

Reggeli és vacsoraételnek nálunk is egyre népszerűbbek a különféle zöldségkrémek. Szeretjük őket.