2021. december 7., kedd

Házi sajtos kréker

Hétvégi újságban talált receptet teszteltem kis változtatással mert nekem füstölt sajt  nem volt és mivel nehezen állt össze a tészta ezért másfél evőkanál tejfölt is tettem bele. Nagyon finom ropogós lett azt írom le amiből nálam készült:)


Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 1 csipetnyi őrölt bors, 7 dkg hideg margarin, 1 teáskanál mustár, 10 dkg reszelt sajt/trappista , 1 db tojás, 1 kávéskanál só. + tejföl ha szükség van rá ?

🍪

Elkészítése: Lisztet tálba  szitáltam hozzátettem a sütőport és a borsot   ezután a margarint késsel apró darabokra vágva,  reszelt sajtot, mustárt, sót és a felvert tojást. Összegyúrtam a tésztát és ahogy írtam a bevezetésben elég nehezen állt össze ezért  másfél evőkanál tejföllel sikerült  sima tésztának összedolgozni. Fél órára hűtőbe pakoltam. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam kiszaggattam hústűvel megszurkáltam és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15' sütöttem😋 

Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lehet ez a tallér, szívesen megkóstolnám. A mustár biztosan jól illik a tésztába, és finom ízt ad neki.Váljék egészségetekre.

Éva írta...

Gizi köszönjük! Nagyon finom volt jó ropogós lett bár legközelebb vékonyabbra fogom nyújtani a tésztát de nem okozott gondot:-))

Katalin írta...

Nagyon szépek, finomak lehetnek! Jól jön ha van otthon mindig egy kis sós rágcsálni való 😊.

Gerdi írta...

De szeretem az ilyen sós rágcsákat! Szép kekszek, nekem valók! :-) Érdekesnek találom benne a mustárt, de biztos jót tesz neki. Muszáj lesz kipróbálni!

aranyos fodorka írta...

Köszönet az ötletért. Lemásoltam, elmentem, jónak ígérkezik.

Okki írta...

Sósból soha nem elég, mindig jól tud esik. :)
Egyszer pogácsába tettem mustárt, és szerettük, biztos ez is nagyon finom volt.

Éva írta...

Katalin köszi, szeretem én is ha van mihez nyúlni:)
Gerdi furcsának találtam én is először de nagyon finom és annyira nem dominál benne a mustár:9
aranyos fodorka sok sikert , váljon egészségedre!
Okki nekem most ez újdonság volt de nagyon ízlett:)

undercover írta...

Kedves Éva! Megsütöttem, sőt 2 változatban is, a tejfehérje érzékeny fiamnak tejföl és sajt nélkül. Nagyon finom, és teljesen igazad van, egészen vékonyra kell nyújtani. Az első tepsi még vastagabb volt, de a 2-nál és a 3-nál korrigáltam. Köszi a receptet, ezt biztosan sokszor megsütöm.

Éva írta...

Kedves undercover nagyon örülök hogy megsütötted és annak még jobban hogy ízlik váljon egészségetekre!