2011. június 28., kedd

Barackos sütemény


 Hozzávalók: a tésztához 20 dkg liszt,
                                       10 dkg. cukor,
                                       10 dkg. margarin,
                                        2 dl tejföl,
                                        2 egész tojás, 1 csomag sütőpor, a tetejére 12 nagy őszibarack, porcukor.
Elkészítése: A margarint a liszttel elmorzsoltam, majd a sütőporral, a cukorral, az egész tojásokkal és a tejföllel jól kikavartam.Ezután  egy kis  méretű tepsibe öntöttem és a tetejére a félbevágott, kimagozott őszibarackokat domború felükkel a tetejére fektetem. Ajánlatos a barackokat előtte meg is hámozni. Minden fél barack magházába egy kevés porcukrot szórok, úgy borítom a tésztára, sőt a tetejét is megcukrozom. A forró sütőbe toltam,  öt perc múlva a lángot mérsékelve  200 fokon 25'alatt a tészta  rózsaszínűre sűlt.
A sütemény tetejére  fahéjas porcukrot  szórtam.
/Amennyiben befőttből készítjük, a barackot cukrozni nem szükséges, csak a levét kell jól lecsurgatni./

                                                                           

5 megjegyzés:

Zsófi írta...

Nagyon guszta! Mi is nagyon szeretjük.

Ami írta...

Milyen guszta! És milyen nagyszerű recept, viszem is ! :)

Éva írta...

Zsófi: köszi!
Ami: köszi!

Csiperke írta...

Nagyon régen ettem ilyen sütit. Meg fogom csinálni én is! Köszönöm a receptet!

Éva írta...

Csiperke: Nagyon finom próbáld ki!Akár sárga akár őszibaranckkal is finom.Én most őszibarack befőttel készítettem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...