2011. június 1., szerda

Nonpluss ultra


Hozzávalók-elkészítése: 28 dkg. lisztet egy marék vaníliás cukorral elmorzsolom, 20 dkg. margarinnal és 3 tojás sárgájával összeállítom a tésztát./ hideg  helyen kell készíteni mert eléggé ragad/ Vékonyra kinyújtom kis pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírra teszem sűrűn egymás mellé.
3 tojás fehérjét kemény habbá verem majd 28 dkg. vaníliás porcukrot apránként hozzáadok. Ezt a habot a pogácsák tetejére kis halmok formájában teszem.
 Előmelegített sütőben 180 fokon 20'  a sülési ideje./ csak halvány rózsaszínre kell sütni / Megsülés után barackízzel összeragasztok 2 darab tésztát.
Jó étvágyat  kívánok!

                                                                      

7 megjegyzés:

Marti M írta...

Jót mosolyogtam amikor megláttam ezt a receptedet. Eszembe jutott, hogy amikor gyermekek voltunk, mindig leloptuk a habcsókot a tetejéről és a süti ott maradt :))))

Kati írta...

Szintén szépek.

Éva írta...

martinelli: nem szép dolog:-)) szüleitek ették a sütemény többi részét ugye?

Éva írta...

Kati: köszi

Citromhab írta...

Nagy kedvenc:-))

Marti M írta...

Éva, nem, mi ettük meg azt is, de előbb lecsipegettük a finom cukrot a tetejéről. Tudod ez amolyan habzsolás volt, hogy minden cukor nekünk jusson. És nem volt nehéz, mert azért leesik a kekszről és ezt mi ki is használtuk. De egyébként nagyon finom volt, csak ugye ... ez gyerekes csínytevés volt. Jó volt mosolyogni ezen a régi sztorin, amikor megláttam a sütidet.

Éva írta...

martinelli:csak vicceltem, örülök hogy egy kicsit tudtál nosztalgiázni!Nekem a pilótakekszről jut eszembe mindig hogy én is azt több részletben ettem.