2011. július 22., péntek

Sárgabarackos lepény

                                                                                  


Hozzávalók: 20 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, 20 dkg. rétesliszt, 5 db tojás, 1/2 cs. sütőpor, 2 ek. rum/vagy aroma/ 1 kg sárgabarack, csipet só.
Elkészítése: a margarint  a porcukorral és egy csipet sóval habosra kevertem. Hozzáadtam a tojások sárgáját, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérje  felvert habját .Belekevertem a rumot és kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöttem. A sárgabarackokat  megmosás félbevágás, kimagvalás után  a vágott felükkel lefelé a tészta tetejére raktam. Forró sütőbe toltam 5 ' erős lángon, majd  200 fokon 25' sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam.                                                                      

8 megjegyzés:

Petra írta...

Szia Éva! Guszta ez a süti. Most találtam meg az oldaladat, nagyon tetszik. Hasznosak a takarékos receptjeid, időnként nagyon jól jönnek. Jövök még. :)

trollanyu írta...

Éva, nagyon szorgalmas vagy:) Finom lepény, biztos az unokád is szereti:)

Éva írta...

Petra! Üdvözöllek! Örülök hogy idetaláltál!Én is megnéztem az oldalad, akkor majd szomszédolunk!
trollanyu:A kis unokám nem ebben a városban lakik, de biztos hogy szívesen megenné szereti általában amit a nagyi süt !

Maria írta...

Nagyon finom lehetett!! Csakúgy, mint a túrós csuszád!! Mindkettőre beneveznék, még ha nagy zabásnak tartanál is :D !!

Éva írta...

Maria: Szívesen adok mind a kettőből, gyere!

Mrita írta...

Kedves Éva!
Későn jöttem, már biztosan nem jut ebből a nagyon guszta és finom sütiből, bár szívesen megenném.

Éva írta...

Mrita: Van még azért számodra 1-2 szelet!

egycsipet írta...

Csodaszép lett! Mi is szeretjük ezt az egyensúly tésztát, gyors is, finom is és kiadós is! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...