2011. október 11., kedd

Bostoni tallérok

Hozzávalók: 10-10 dkg. margarin és cukor, 1 tojás, 15 dkg. liszt, fél mokkáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál fahéj, 5-5 dkg. durvára vágott dió és mazsola, csipetnyi só.
Elkészítése: a margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és a tojást is beledolgozzuk. A lisztet sóval, szódabikarbónával, fahéjjal összevegyítjük, és a cukros masszához dolgozzuk. Belekeverjük a diót és a mazsolát. Margarinnal kikent sütőlapra púpozott teáskanálnyi halmokat rakunk, egymástól távolabb, hogy szét tudjanak terülni, és  előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom kekszes jellegű édesség! Olyan karácsonyi hangulatom lett mikor sütöttem, finom fahéj illata miatt biztosan?:-))                                                                              

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Finom keksz lehet, dió, fahéj, nyami:) Nálunk percek alatt elfogyna:)

Vicuska írta...

Jó az összetétele, a fahéj nálam is a Karácsonnyal asszociálódik! :)

Éva írta...

trollanyu: Nagyon finom valóban ahol gyerekek vannak biztosan dupla mennyiségből kell csinálni!
Vicuska:Nagyon finom volt az illata mikor sűlt!

Kati írta...

Guszta nagyon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...