2011. október 24., hétfő

Töltött párnácskák

  Hozzávalók:12 dkg. porcukor,25 dkg margarin, 37 dkg liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor.Töltelékhez: 8 dkg. tortadara, 8 dkg. aprított mogyoró, 8 dkg. mazsola, 1 evőkanál rum. A díszítéshez : porcukor
Elkészítése: A hideg margarint elmorzsoltam a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrtam, ezután a hűtőbe tettem. Közben elkészítettem a tölteléket. Egy tálban a hozzávalókat összekevertem .Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastag lapot nyújtottam belőle. Kiszúró formával  kb. 8 cm átmérőjű korongot szaggattam belőle, ezeket félbehajtottam és megtöltöttem a töltelékkel. A szabadon hagyott tésztaszéleket ujjammal megnyomkodtam. Tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 15-20' alatt megsült, majd porcukorral megszórtam.
Ui:  amit még a kistányér fölött láttok  a megmaradt fondantból próbáltam készíteni rózsát !                                                                      

10 megjegyzés:

Okki írta...

Hmm, nagyon finom lehet (nekem csak mazsola nélkül, mert nem szeretem)! :)
Szerintem nagyon szép lett a rózsa, ügyes vagy!:)

Gerdi írta...

Én bevállalom mazsolástul:-)

Katucikonyha, írta...

Nyitom az ablakot! :-)

Kati írta...

Finomak lehetnek ezek a párnávskák:)

Vicuska írta...

Finom párnácska meglepő töltelékkel! Nagyon szép lett a rózsa!

trollanyu írta...

Nagyon jó recept, nekem is jöhet mazsolástól:) De szerintem más töltelékkel is finom lehet. A rózsád nagyon szép!

Éva írta...

Lányok: Köszönöm, örülök hogy tetszik a sütim és a kezdetleges rózsám is!

Petra írta...

Csak a többieket tudom ismételni. Nagyon guszta a süti és a rózsád is szuperül sikerült. :)

Éva írta...

Petra: Köszönöm !

Bianka írta...

De szeretem az ilyen sütiket :)