2011. december 29., csütörtök

Hajtogatott tejfölös pogácsa

 Van egy pár sós süteményes receptem de Illéskrisz Konyhája blogján találtam  erre a pogácsára! Gondoltam kipróbálom,  csak fél adagot sütöttem próbaként nagyon finom lett !
                                                                                 
Leírom a 1/2 adag hozzávalóit: 20 dkg. rétesliszt, 12,5 dkg. margarin, 1 csapott evőkanál só, 1,5 dl tejföl, tetejére 10 dkg. trappista sajt, 1 tojás sárgája.
Elkészítése: Hozzávalókat jól összedolgozzuk és fóliába pakolva 1 órát hűtőben pihentetjük. Az idő letelte után   kinyújtjuk a tésztát majd hajtogatjuk 20' pihenés, majd még ezt a műveletet 2x megismételjük. A végén kinyújtjuk ujjnyi vastagra közepes nagyságú  pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk . Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk megkenjük a tojás sárgájával és sajttal szórjuk be. Előmelegített sütőben 180 fokon  készre sütjük ez nekem 30' volt.
Az említett blogon meglehet nézni a hajtogatási technikát is !

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt a pogácsát már Illés Krisznél is megcsodáltam. Furcsálltam, hogy nem kell bele sem élesztő sem pedig tojás,de ha már Te is megsütötted akkor Én is bele merek kezdeni.
Szombaton meg is fogom sütni.

Boldog Új Évet Kívánok!

Gerdi írta...

Nálad is fincsi sós süti:-) Ez is nagyon finom lehet, annyira guszta!

María írta...

Hű de gyors voltál! Nálad is nagyon jól néz ki!!

trollanyu írta...

Hú de gyors vagy:)Én még csak nézegettem, te meg már meg is sütötted:)Nagyon guszta lett a tiéd is, és a pogikat nagyon szeretjük. Szilveszterre én is szeretnék valamilyet sütni.

Vicuska írta...

Éva, nagyon ügyes vagy, én is inkább valami sósra vágyom! :)

Blogkonyha írta...

Szuper lett, pont mint az eredeti! Örülök, hogy ízlett!

Éva írta...

Juci konyhája("Juci foltjai"): Üdvözöllek! Mikor először olvastam én is furcsáltam de csak kipróbáltam és nagyon finom lett! Köszönöm szépen!
Gerdi: Köszi!
Maria: Köszi!
trollanyu: Csak sósat sütök most és gondoltam ennyi elég is lesz kettőnknek!Köszi!
Vicuska: Köszi!
Illéskrisz Konyhája: Köszi a receptet is !

Szabina írta...

Nagyon finom lehet a kinézetéből ítélve. Sósat sütök én is, és lehet, hogy ezt, még nem döntöttem el. :)

tücsi írta...

Guszta kis pogácsák. Az első tejfölös pogácsám akkor készült "volna" el, mikor a második fiam született.A tészta pihentetés alatt állt, mikor kórházba kellett menni. Azóta sem tudom, hogy milyen volt annak a pogácsának az íze. Azóta már sütöttem, de nem azt, mert azt improvizáltam. Ezt a pogit viszont elkészítem. Köszi:))

Éva írta...

Szabina: Nagyon finom valóban!
tücsi: A fiad azért szereti a pogácsát?:-)