2012. május 4., péntek

Rátkai palacsinta "Ízőrzők" Rátka

                                                                                   
Hozzávalók: 2 db krumpli, 1 db  tojás, 1 ek. olaj, 15 dkg liszt, másfél dl tej, 1 db hagyma, só. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: A krumplit és a hagymát is lereszeltem hozzá adtam a tojást, sót ,olajat, lisztet és  jól elkevertem majd a tejjel hígítottam. Sűrűbb mint egy palacsinta. 10' hagytam állni, majd olajat forrósítottam  szedőkanállal tettem a tésztából a palacsinta sütőbe  majd a tetejét elsimítottam. Mindkét oldalát megsütöttem és  négyrét hajtva tálaltam./ A recept  "Ízőrzők" sorozatból való!/

7 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Ez nagyon fincsi lehet! tök jó ötlet.

Emi írta...

Fincsi lehet, mint minden palacsinta:)) Nekem bárhogy jöhet!

trollanyu írta...

Érdekes recept, nagyon finom lehet, akár sajttal, tejföllel is el tudom képzelni:)

Éva írta...

Édeskonyha:Nagyon finom, olyan tocsni,palacsinta keveréket képzeljél el én reszelt sajtot szórtam rá!
Emi: A hagyományos palacsintától egy kicsit vastagabb, de nagyon finom!
trollanyu: Sajtot szórtam rá finom ízletes!

Panna írta...

Na megfertőzött az Ízőrzők műsor? Finomat készítettél! A Gasztroangyalt is nézed?

Éva írta...

Panna:Néha a műsort is nézem, de ajándékba kaptam egy link gyűjteményt és abból válogatok. Érdekes a Gasztroangyalból még nem láttam egyet sem pedig azt mondja a lányom hogy az is jó!

Panna írta...

Akkor kezd el nézni a Gasztoangyalt is, mert szuper, bár a szombati adásban mondták, hogy van már honlapjuk, receptekkel, videókkal. Nézd csak, meg is kerestem:
http://www.gasztroangyal.hu/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...