2012. szeptember 28., péntek

Fantaszelet

                                                                                      
Hozzávalók: tésztához: 19 dkg. cukor, 19 dkg. liszt, 3 db. tojás, 0,75 dl olaj, 0,75 dl meleg víz, 1 cs. sütőpor. krémhez: 25 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor, 25 dkg. túró, tetejére: 2 cs. vaníliás puding, 7 dl Fanta(lényeges hogy szénsavas legyen) most én szörp-szódavíz keverékéből készítettem.
Elkészítése: A tojás sárgáját cukorral  olajjal és a vízzel  alaposan kikevertem majd hozzátettem apránként a lisztet amiben a sütőport elkevertem. A tojás fehérjét kemény habbá felvertem és óvatosan belekevertem a tésztába. A tepsibe sütőpapírt tettem erre simítottam el a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Kiborítottam a tepsiből a papírt lehúztam és hagytam hogy teljesen kihűljön.  A krémhez a margarint a porcukorral kikavartam majd a túrót hozzátéve  összekevertem és a kihűlt tésztára pakoltam. Kicsit hűtőbe tettem. A 2 cs. pudingot elkevertem a fantával  feltettem a tűzhelyre addig melegítettem még besűrűsödött. Mikor már csak langyos volt akkor tettem a sütemény tetejére.
Ui: Van már egy ehhez hasonló receptem annak a neve üdítős süti, de talán ez gazdaságosabb!

14 megjegyzés:

Jutka írta...

Nyálcsorgató finomság:) nekem a sógornőm szokott sütni Fantaszeletet tudom, nagyon, nagyon finom.

judit60 írta...

Egyszerű és nagyszerű, azt hiszem ez jellemezheti ezt a sütit.Ha lehet kérnék belőle egy szelettel, mert nagyon éhes vagyok.

trollanyu írta...

A régi lagzikon készült ilyen, évek óta nem ettem:) Még sosem készítettem otthon, pedig fincsi:)

Vera írta...

Én még sosem készítettem. De a menyem igen. Isteni finom... egy szelet nem elég belőle.
Szép hétvégét és köszönöm hogy meglátogatsz..

Anikó írta...

Na ezt holnap megsütöm, jó ötlet, ugyis vendégségbe megyünk.:-)

Megláttam a karácsonyi vissza számlálódat....hüha, megy az idő.:-))))

Baloghné Kele Judit írta...

Olyan üdítő:)a színe és az íze miatt.

Kati írta...

Nálunk Mirindának nevezik, mi is szoktuk sütni, azt hiszem kakaós piskótával, úgy mégjobban mutat a fehér túró és a sárga krém:)

HajniZoli írta...

Guszta sütik lettek! Szoktam én is, csak annak kakaós a tésztája és túró van a krémben. Ez a variáns gazdaságosabb és biztos finom is.

Gizi írta...

Nagyon szeretem!!! Olyan jó benézni hozzád, mert mindig találok valami régen készült finomságot.:)

Anikó írta...

Éjszaka eszembe jutott, hogy én csináltam hasonlót már. Miranda szelet néven futott, (akkor még vol olyan üdítő, vagy most is van? Nem tudom.)Csak kakaós volt a tésztája.:-)
Szép hétvégét!

Gabriella írta...

Nagyon szeretem ezt a sütit, szeretném is már régóta elkészíteni, de a listám nagyon hosszú... :)

Katalin írta...

Nagyon finom, könnyű süti lehet :)

Gerdi írta...

De régen sütöttem! Azóta biztos nem, mióta blogot vezetek. Pedig nagyon fincsi süti!

Éva írta...

Jutka: Köszi!
judit60: Köszi! Sajnos már elfogyott, pedig szívesen küldtem volna!
trollanyu: Igen általában oda csinálnak ilyen mutatós finom sütiket! Köszi!
Vera: Akkor ismered hogy milyen finom? Szívesen látogatlak!
Anikó: Biztos hogy hamar elfogy majd meglátod! 1-2 hónap és már gondolkodhatunk hogy mit is süssünk?:-))
Baloghné Kele Judit: Köszi!
Kati: Biztos hogy úgy is nagyon finom! A név nem is számit!
HajniZoli: Kakaóssal még nem próbáltam. Biztos finom az is.Köszi!
Gizi: Örülök hogy ez megint olyan amit szeretsz csak régen sütötted!
Gabriella: Valahogy én is így vagyok vele, nézem a finomabbnál finomabbakat mentem le és hogy mikor kerül rá sor azt nem tudom?:-))
Kati: Igen nagyon finom a tésztája is jó könnyü mint a piskóta.
Gerdi: Akkor ki ne hagyd a blogodból?:-))Köszi!