2012. szeptember 23., vasárnap

Hamburgerzsömle

Nem vagyok mesterszakács Kriszti  blogjáról  választottam ezt a receptet .Mennyiséget változtattam és  a tetejét  mással  ízesítettem.
                                                                           
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1 tojás sárgája, 1 dl tej, másfél ek. porcukor 1/2 tk. só, 1 dkg. élesztő, 5 dkg. margarin, 1 dl tejföl. Tetejére: szezámmag és oregánó.
Elkészítése: Lisztet beletettem  porcukrot is hozzátéve mélyedést csináltam  a liszt közepébe amibe langyos tejet öntöttem majd bele az élesztőt elmorzsoltam  benne majd hozzá tettem a sót tejfölt és a többi tejet amiben kezdtem dagasztani. Mikor már jól összeállt akkor tettem hozzá a megolvasztott margarint és  begasztottam a tésztába. Letakartam és hagytam  duplájára nőni. Lisztes  deszkára borítottam átgyúrtam majd négyfelé vágtam megformáltam  és sütőpapírral borított tepsibe tettem  kicsit hagytam még pihenni. Ezután megszórtam a szezámmag és oregánó keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem.Legközelebb sajttal  fogom megszórni! Nagyon finom !
                                                                                 ***
Az elkészült vegahamburgerem!
Hozzávalók : zsömle, hamisfasírt, hagyma, paprika, paradicsom, uborka                                                                              

5 megjegyzés:

Katalin írta...

nagyon szépre sikerült, és belül is milyen jól néz ki!

Okki írta...

Szépre sikerültek zsömléid.
Hamburgered pedig nagyon guszta. :)

Éva írta...

Katalin: Köszi! Finom volt! Még most délután ettük meg az utolsó darabot!
Okki: Köszi!

Panna írta...

Töltve, jöhet is ;)

Éva írta...

Panna: Ok. majd legközelebb!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...