2012. október 3., szerda

Hagymás sörkifli

                                                                                      
A kifli hozzávalói: 3 dkg. élesztő, 2 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 30 dkg. liszt, 7 dkg. margarin, 1 tojás, 1 kiskanál só, 2 nagy fej vöröshagyma, 0,5 dl olaj,  A tepsi kikenéséhez margarin, a tészta kenéséhez 1 db tojás.
Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral   elkevertem és hagytam hogy felfusson. A lisztet az olvasztott margarinnal 1 tojással a maradék 1 dl langyos tejjel a felfuttatott élesztővel  és a sóval  tésztává dagasztottam ,jól  kidolgoztam.  Cipót  formáltam belőle, a tetejét belisztezem, tiszta konyharuhával  letakartam és  45'  félretettem hagytam hogy a megkeljen. Közben elkészítettem a tölteléket.
A hagymát megtisztítottam finom apróra vágtam  megforrósitott olajon közepes lángon megfonnyasztottam, sóztam  hülni hagytam.Amikor a tészta megkelt  gyúrótáblán négy részre osztottam egyenként kis cipókat formáltam  és még 15' re félretettem. Ezután egyenként kb. 20 cm átmérőjü kerek lappá nyújtottam, mindegyiket 8 cikkre vágtam.Szélesebb oldalukra kiskanálnyi párolt hagymát halmoztam és a tésztát a csúcsuk felé feltekertem kifli alakúra hajlitottam. Nem túl szorosan , margarinnal kikent tepsibe raktam. A tetejüket felvert tojással megkentem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25' alatt megsült.

16 megjegyzés:

RaMary írta...

Juj, ez nagyon finom lehet, ki kell próbálnom. Én csak a sima sörkiflit szoktam sütni, de hagymával még finibb lehet! Köszi Évi!

Gabriella írta...

Csinoskák. :)

Lilla írta...

Nagyon guszta!

Katalin írta...

Nagyon szépek, jöhetne egy-két darab, no meg egy kis sör is... :)

hankka írta...

Hm, ezzel a párolt hagymával töltve isteni finom lehet! :)

Édeskonyha írta...

Imádom a sörklfliket. Sütöttem már sajtosat, virsliset és simát, de ezek után ki kell próbálnom a hagymásat is. Nagyon fincsi lehet.

gionetta írta...

Nagyon helyesek a kiflikék! Ügyes vagy nagyon! :-))

Lívia írta...

Biztos finom ez a kifli én a kelt tésztákat amúgy is nagyon szeretem, de most más miatt is írtam. Azt kérdezted Hobbycheftől -de ő még nem válaszolt - hogy hol lehet megnézni, és megtudni, hogy mikor indul a Goldenblog verseny,ahol több kategória is van pl. a gasztro kategóriába is lehet nevezni. Egyszerűen beirod a keresőbe, hogy Goldenblog és bejön az oldaluk - akár most is megnézheted az oldalukat. Ha jól emlékszem valamikor nyár közepe táján lehet nevezni, aztán jön a szavazási időszak.

trollanyu írta...

Hagymásat még én sem sütöttem, de nagyon jó ötlet, bitos szeretné a család:)

Erika írta...

Nagyon guszta és finom lehet, nálunk is nagy sikere lenne úgyhogy felírom ezt a receptedet!

HajniZoli írta...

A lányom kedvence, szoktam juhtúróval vagy reszelt sajttal is tölteni. Finomak!

mandala írta...

Nagyon guszta!

Nelli írta...

Szeretem nagyon a hagymás dolgokat, ki fogom próbálni a közeljövőben.:-)

Adrienn írta...

Szerinted, a kenyérsütő bedagasztaná a tésztát? Nagyon fini lehet!

marisz57 írta...

A sört nem szeretem, de az ilyen kifliket igen!

Éva írta...

RaMary: Örülök hogy tetszik. Nagyon finom érdemes kipróbálnod!
Gabriella: Köszi!
Lilla: Köszi!
Katalin:Köszi! Kiflit szívesen küldök, sört megkérdem a "főfogyasztótól" küldhetek-e?:-))
hankka: Igen nagyon jó íze van a hagymával!
Édeskonyha: Akkor próbáld ki ezzel is nagyon jó!
gionetta: Köszönöm!
Lívia: Köszi! Nagyon köszönöm a feltett kérdésemre a válaszodat megfogom nézni!
trollanyu: Egyszer próbáld ki nagyon finom puha a jó ízű!
Erika: Biztos fog ízleni! Egészségetekre!
HajniZoli:Fini lehet úgy is. Látod úgy meg még én nem próbáltam, de egyszer megcsinálom pld. a sajtosat!
mandala: Köszi!
Nelli: Ha szereted a hagymás dolgokat akkor biztos hogy ez is fog ízleni!
Adrienn: Ebben tanácsot adni nem tudok mert nincs ilyen gépem. Szerintem biztos bedagasztja, de ez nem egy nagy adag kézzel is bedagaszthatod! Finom!
marisz57:A sört én sem szeretem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...