2012. október 14., vasárnap

Sajtos tearúd *

Ennek a finom sós süteménynek  a recepjét  ismét   Mónika  blogjáról választottam  !
Hozzávalók: Fél adagot írok le mivel  ennyiből készítettem el! 12,5 dkg. reszelt sajt, 6 dkg. margarin, 13 dkg. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1,5 ek. tejföl,1 tk. só,1 tk. pirospaprika. Tészta megszórására 1 db tojás, 5 dkg. reszelt sajt  sz.sz. só  és kevés köménymag.
Elkészítése: A reszelt sajtot a margarinnal kikevertem majd a lisztbe tettem a sütőport, sót és pirospaprikát és jól összegyúrtam a tésztát. Kinyújtottam  ujjnyi vastagságúra majd kb. 1 cm. szélességben feldaraboltam derelyemetszővel hosszúkás szeletekre. Ezután megszórtam reszelt sajttal  pici sóval és köménymaggal. Tepsibe sütőpapírt tettem erre raktam rá a tésztát majd forró sütőben sütöttem  készre./még ilyen szép színe nem lett/   Nagyon finom szerintem karácsonyra biztos hogy megsütöm, talán kisebb darabokra fogom vágni akkor?                                                                          

7 megjegyzés:

Okki írta...

Én is sajtos rúdat készítettem a tegnap, csak tettem bele egy kis mákot is. Nagyon szeretjük. :)
Jó ropogósnak tűnnek a te rúdjaid. :)

mandala írta...

Megkostolnam !

trollanyu írta...

Fincsi fűszeres rudak, tetszik:) Annyiféle változat létezik és mind finom, és pillanatok alatt elfogy:)

Gerdi írta...

Nagyon szeretem az ilyen ropogtatni valókat, főleg, ha ennyire sajtos:-)

Éva írta...

Okki: Már próbáltam úgy is nagyon finom az is! Igen nagyon finom ropogós!
mandala: Szívesen megkínálnálak!:-)
trollanyu: Köszi! Nekem is van pár fajta, de mégis más!
Gerdi: Szerintem is a sajttól olyan finom ropogós!

Gabriella írta...

Hmmm... ropogtatnék belőle. :)

hankka írta...

Nagyon szeretem a sós rágcsákat, szívesen elfogadnék néhány rudacskát! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...