2012. november 26., hétfő

Eszterházy-torta

 Szeretném hogy külön is szerepeljen ez a finom torta a blogomban!                                                             
Hozzávalók: tésztához: 5 db tojásfehérje, 15 dkg. cukor, 15 dkg. darált dió csipet fahéj, 5 dkg. liszt..Krémhez: 4 dl tej, 1 cs. vaníliás pudingpor, 5 dkg. cukor, 10 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, pár csepp rumaroma.Díszítéshez:darált dió a tortát körbe szórni, 10 dkg. fehér csoki, 4 dkg.  étcsoki.

Elkészítése: Tészta:A tojásfehérjét  habbá vertem  közben a cukrot hozzáadtam . Elkevertem a diót a fahéjjal és a liszttel majd óvatosan a habba forgattam.  Sütőpapírból vágtam ki  5 db 18 cm. átm. lapokat  és erre kanalaztam a tésztából elsimítottam és előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem . Attól függ mekkora a tepsi, én két lapot tudtam egyszerre sütni. Hagytam kihűlni a tésztát. 
  Krém:  1,5 dl tejben elkevertem a pudingport a többi tejet a cukorral feltettem főni majd a pudingot hozzáöntve besűrítettem . Ezt is hagytam teljesen kihűlni. A porcukrot a margarinnal jól kikevertem majd a kihűlt pudinggal átkevertem és hozzátettem a darált diót és a rumaromát  majd az egészet kikevertem . Ezzel a töltelékkel kentem meg a lapokat  és betettem kis időre kb. 30' a hűtőbe. A krémből keveset hagytam így körbekentem a tortát és darált dióval beszórtam.  Díszítés:   gőz fölött megolvasztottam a fehér csokit 2 ek. olajjal és rákentem  a torta tetejére majd az étcsokit is megolvasztottam és rácsorgattam körvonalban  majd fogpiszkálóval középről kiindulva kifelé vonalat húztam.(Gondoltam hogy  teszek  még valamit a tetejére dísznek de szerintem  ez így szép, legalábbis nekem így tetszik.) Nagyon-nagyon finom volt!
                                                                                          

5 megjegyzés:

Györgyi írta...

Én annyira, de annyira szeretem ezt a tortát, de még sosem szántam el magam a készítésére! Gratulálok, gyönyörű lett:)

Böbe írta...

Csoda szép lett! És gondolom nagyon finom is. Ügyes vagy

tücsi írta...

Gyönyörű szép lett a tortád. Már én is kacsingatok a készítésével, de még nem szántam rá magam. Ahogy leírtad egészen egyszerű.:))

marisz57 írta...

Nagyon ügyes vagy! tudod, hogy az Eszrerházy torta sokaknak mumus? Nekem is az volt egy darabig, mert első ránézésre macerásnak tünt.
Az meg hogy finom volt, nem is kérdés!

Éva írta...

Kovács Janka: Csak biztatni tudlak hogy bártan próbálkozzál. Sokat hezitáltam én is de kár volt mert nem olyan ördöngős és nagyon finom.Köszi!
Böbe: Köszi, igen nagyon finom volt!
Kati: Köszi!
tücsi:Köszi! Csak biztatni tudlak hogy merjed elkezdeni megsütni!
marisz57:Köszi! Valahogy én is nagyon sokára mertem elkezdeni de megérte.