2012. december 10., hétfő

Zserbó" régimódi" mázzal *

 A süteményem receptjét megtaláljátok itt
🌲
Régen nem volt kapható boltban  tortabevonó, mégis nagyon finom máz volt  a sütemények tetején . Bevallom őszintén én sem használom rendszeresen ezt a  mázat, pedig kellene mert egészen más a sütemény íze is! Blogomban már beírtam , de azért most  leírom ide is  hogy csupán csak: 4 ek. kakaópor, 4 ek. kristálycukor,4 ek. víz és 8 dkg. margarin szükséges hozzá. Kis lábasba teszek  egyszerre minden hozzávalót  és lassú tűzön olvasztom fel majd a süteményre öntöm és elkenem rajta.    
                                  Jó étvágyat kívánok !                                    

18 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez annyira gusztusos! Mi is így csináltuk otthon, néha viszont étcsokit használok. Kérhetek egy szeletet?:-)

Névtelen írta...

Kedves Évi,a süti természetesen imádni való,és most leírom tavaly karácsonykor hogy jártam....Fáradt,beteg voltam,de rendületlenül készítettem a menüt szentestére.csak a zserbó máza volt végre hátra,vettem valami tortabevonó csokoládét,felolvasztom gőz fölött,rákenem a tetejére és kész.Mikor már 1/2 órája SÜLT!! és állt össze darabosra a csokoládé ahelyett hogy folyékony lett volna,már kezdtem ingerült lenni.A párom vette át a dolgot,mert látta a kedélyállapotom.Ő is sütötte egy darabig,aztán mikor mielőtt a hajam kezdtem volna tépkedni néztem egy régimódi mázat a drága jó interneten.1 perc alatt kész voltam:-)
Utólag jókat kacarászom ezen,de akkor nem volt vicces:-S

RaMary írta...

Ezt ki fogom próbálni,köszi szépen. Nekem sem mindig tetszik a tortabevonóval kapott "végeredmény", hol így sikerül, hogy úgy...Köszi a megoldást!

Katalin írta...

Nagyon guszta, a csokimáz is jól néz ki rajta! Én egy tojásfehérjéből diónyi vajjal, 12 dkg porcukorból és holland kakaóporból szoktam kikeverni, és a még forró, kisült tésztára simítom. És mivel még jó meleg a tészta, szépen egyenletesen eloszlik rajta. Nekem ez vált be...

Juci írta...

Imádjuk a zserbót nagyon mi is.
Az kis horgolt angyalka az is nagyon tetszik.

Blogkonyha írta...

Jöttem megkukkantani a régimódi mázat. Vittem is, nagyon jó! A zserbód irtó guszta!

Panna írta...

Egyet megkóstolnék, pedig nem is vagyok zserbó rajongó :D :D

trollanyu írta...

Anyukám is így csinálta, szeretem ezt a régimódi mázat is:)Na meg a zserbót alatta:)

HajniZoli írta...

Szép a zserbód, a mázat pedig beírtam a füzetembe, mert azért sokszor kell és eddig nem volt egy ilyen könnyen elkészíthető verzióm.Köszi:-)

Gabriella írta...

Tetszik a régimódi máz... és tudnék enni 1-2 szeletet a sütiből is. :P

Éva írta...

Anikó:Köszi! Sajnos már nem tudlak megkínálni, gyermekeim a hétvégén "eltüntették"!
Emőke:Szerintem erre a sztoridra mintha emlékeznék. Utólag lehet hogy mókás de biztos akkor ideges lehettél.Talán akkor is mondtam hogy a gőz fölött megolvasztott csoki 1-2 ek. olajjal nagyon hamar megolvad.Ezt a mázat is csak addig kell melegíteni még felolvad a margarin természetesen gyenge tűzön. De akkor már profi vagy most?:-))
RaMary: Örülök ha használni tudod!
Katalin:Köszi! Hát igen ez is olyan ki hogy szokta meg, vagy ahogy mondják ahány ház annyi szokás.A lényeg hogy jó legyen.
Juci:Köszi !
Illéskrisz Konyhája: Köszi örülök ha tetszik!
Panna: Szívesen adnék, de már sajna elfogyott! Legközelebb megkínállak jó?:-))
trollanyu: Azért az idősebbek ezt a bevonót ismerik jobban mert ezt használták sokáig.
HajniZoli: Örülök hogy tetszik, biztos hasznát fogod tudni venni!
Gabriella: Köszi!

Névtelen írta...

Hát ha nem muszáj,Évikém,soha többé nem olvasztok gőz fölött,a kakaóporos máz bejött...profi nem vagyok,csak nagyon szeretek sütni!(nem csokimázat:-))))))

Éva írta...

Emőke: Jó sütögetést kívánok az ünnepekre!

Skinny fairy írta...

Szia!
Ez a máz megszilárdul? Az enyém mindig ragacsos marad...

Éva írta...

Skinny fairy: Üdvözöllek! Megszilárdul teljesen !

mellissina2 írta...

Éva,szép a zserbód,és a régimódi máz is.Amikor először sütöttem zserbót,bizony ezzel a régimódi mázzal készítettem,és sokkal finomabb volt,a mostani nem így készült,csokoládéval.De mákos diós volt.

Unknown írta...

Én nem szoktam vajat tenni bele,és úgy is isteni 😋

Éva írta...

Unknown eddig én még csak ezzel a módszerrel készítettem, de ha már kipróbáltad(vaj/margarin nélkül ) és jónak látod akkor köszi hogy ezt megosztottad velünk:)