2013. február 22., péntek

Diós puszedli

                                                                                     
Hozzávalók: 12 dkg porcukor, 17 dkg. darált dió, 3 tojásfehérje.
Elkészítése: A cukrot és a tojásfehérjét habverővel, gőz fölött addig vertem míg a massza szépen meg  nem sűrűsödött.Ezután az edényt levettem és  belekevertem a diót. Vizes kézzel kis gombócokat formáltam belőle, és kizsírozott sütőlemezre pakoltam egymástól kicsit távolabb.Előmelegített sütőben 180 fokon   világosra sütöttem ez kb. 15-20'.

2 megjegyzés:

Emőke írta...

Hú!Ha lesz dióm,elkészítem!Köszönöm!
Bár nekem a "gőz fölött" a mumus....

Éva írta...

Emőke: Tudod fazék vízzel rá egy tál jól fedje, felvered a fehérjét a cukorral, leveszed az edényt bele a dió elkevered és már"golyózhatsz" is! Ügyes vagy megtudod csinálni, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...