2013. március 25., hétfő

Zöldfűszeres krumplis kenyér

Ennek a kenyérkének a megszületését az adta hogy tegnapról maradt  kevés krumplipüré és ugye nem szabad hagyni  semmit veszendőbe menni?Krumplis kenyeret már többször sütöttem, nagyon szeretjük, ezért gondoltam kipróbálom  most egy kis zöld fűszerrel !
 Hozzávalók: kb. 15 dkg. volt a krumplipüré, 30 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 1 tk. só, kb. 1,5 dl langyos víz, snidling és petrezselyem .
😉
Elkészítése:  A  lisztet tálba öntöttem majd  a többi hozzávalót ( az élesztőt kevés langyos  vízben elkevertem) jól bedagasztottam  a vége felé tettem hozzá a zöld fűszereket apróra feldarabolva amit szintén beledagasztottam  a tésztába. Letakarva  hagytam hogy duplájára megkeljen.  Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam átgyúrtam és megformáltam majd tepsibe pakoltam ahol bevagdostam és letakarva kb. 20' pihentettem ismét. Előmelegítettem a sütőt a kenyeret langyos vízzel átkentem és  280 fokon 30' sütöttem. A tepsi alatt lévő részre egy tálkában vizet tettem be. Mikor megsült  a forró  kenyeret ismét vízzel lespricceltem .
Ui: Meglepetés volt számomra mikor elkészült, mert  igaz csak tepsibe pakoltam a tésztát nem formába, de  én a nyers tésztát hosszúkás bagettnek formáztam és ilyen szép kenyér lett! Nagyon jó puha  és finom!  

                                 Jó étvágyat!                                     

8 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Éva..... nagyon fincsi lehetett! Én tegnap sokmagos, rozsos kenyeret sütöttem.

teller-cake írta...

Nagyon tetszik a recept és maga a kenyér is! Meg nem mondanám, hogy bagettnek indult....;-)

Kati írta...

Zöldfűszeres kenyér, csakis finom lehet:)

Tiffanylda írta...

Bizonyára isteni ez a kenyérke, mert nekem minden krumplis bejön, pl. pogácsa is! Egyszer kipróbálom. Most maradok a diétánál.:(

Hankka írta...

Finom lehet a zöldfűszerrel és biztosan jó puha a krumplitól! :)

HajniZoli írta...

A krumplis kenyér az egyik, kedvencem. Isteni finom és ha marad másnapra vagy harmadnapra nem szárad, nem morzsálódik, puha marad.

Márti írta...

Csodás kenyér! kár,hogy nincs snidlingem,mert maradék krumplim igen, el is készíthetném, mert nagyon tetszik!

Éva írta...

Nagymamis nagyon finom lehetett az is. Egyszer már azt is kipróbálom mert kíváncsi vagyok az milyen!
teller-cake köszönöm!
Kati nagyon finom , először mikor megkóstoltam minden nélkül ettem annyira ízlett.Este azért már egy kis libazsírt is kentem rá!
Tiffanylda tiszteletben tartom a diétádat, de ha már minden ok. akkor azért kipróbálhatod!:-)
Hankka nagyon finom puha lett!
HajniZoli sokféle kenyeret kipróbáltam de nekem is a krumplis a kedvencem.Ami lényeges igaz csak kis adagokat szoktam sütni, de ebből harmadnapra már nincs egy morzsa sem.
Márti köszi! Tegyél bele petrezselymet, bár a snidling nagyon jó ízt ad neki, vagy egy kis újhagyma szárát!