2013. április 19., péntek

Sajtos kifli

                                                                           
Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 12,5 dkg. margarin, 1/2 cs. sütőpor, 1 mk só, 1 pohár kefir/ házilag készített kefirt használtam másfél dl./, 15 dkg. reszelt sajt.
Elkészítése:  A liszthez tettem a sót , sütőport elvegyítettem majd összemorzsoltam a margarinnal és végül a kefirt hozzátéve  összegyúrtam tésztának. Két részre vettem  enyhén lisztes deszkán  kerek vékony formára kinyújtottam majd  átlósan cikkekre vágtam és megszórtam a sajttal. Egyenként a szélesebb végénél kezdve felgöngyöltem, kiflinek megformáztam és tepsibe pakoltam. A tepsit margarinnal kikentem és megszórtam liszttel. A másik darab tésztát is  feldolgoztam,  majd előmelegített sütőben  220 fokon sütöttem 20'. Semmivel nem kentem meg.
Ui: Nagyon finom puha. Számomra érdekesnek tűnt a tészta mivel tojást nem tartalmaz. A receptet itt találtam.

6 megjegyzés:

María írta...

Megint finomat sütöttél :)!!

Timi írta...

Nagyon jól hangzik ez a recept is! :o)

Kati írta...

De jó:) Ízlene:)

Tiffanylda írta...

Hmmm, de fincsi lehet!:)

Katalin írta...

Finomat sütöttél, nagyon szépek lettek a kiflijeid!

Éva írta...

Maria köszi!
Timi köszi nagyon finom puha a kifli!
Kati köszi!
Katalin finom volt köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...