Többféle receptet találtam a neten végül ezen az oldalon találtat próbáltam ki desszert.eu !
Hozzávalók: 35 dkg. liszt, 2,5 dkg. élesztő, 1 dl tej, 0,75 dkg. joghurt, mk. só, 1 ek. cukor, 1 db tojás.+ 5 dkg. vaj és 1 tojás a tészta lekenéséhez. /reszelt sajt /
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben pici cukorral megfuttattam, majd a liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt és alaposan bedagasztottam. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután átgyúrtam a tésztát és 8 részre szedtem . Egyenként a tésztát kinyújtottam (kb. 18 cm átm.) majd megolvasztottam a vajat és a tésztát egymásra pakoltam úgy hogy egy tészta megkentem rá a következő megkentem.. a nyolcadik tésztát nem kel megkenni. A hűtőbe tettem 2 órára. Az idő letelte után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtottam és 8 felé felcikkeztem . Egyenként még kicsit lehet rajta nyújtani majd a szélesebb végéről feltekertem tepsibe pakoltam kicsit hagytam pihenni kb. 20' , megkentem tojással és megszórtam sajttal. Előmelegített sütőban 200 fokon 25' sütöttem.
Ui: Ezt a tekerési technikát Limaránál láttam először most gyakorlatban próbáltam ki!
12 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet, és biztosan jó könnyed, réteges ezzel a formázással készítve! :)
Éva, gyönyörűek lettek, ügyes vagy nagyon!!
Sajnos nem írtad le, hogyan ízlett neked a végeredmény:( Én úgy sejtem, hogy nagyon finom lehetett. Évek óta halogatom a sütését, mert macerásnak találom, de egyszer rászánom magam:)
Az 5 dkg vajat használtad a kenéshez? Nem volt túl kevés?
Hankka köszi, nagyon finom én általában csak simán feltekertem a tésztákat akár kiflinek vagy bármilyen sütinek.Így talán lazább is tészta.
Aleda köszönöm!
janka kovács elnézést hogy nem írtam egy kicsit vártam hogy kihűljön, nem sokáig csak kicsit:-)) Nagyon-nagyon finom kivül ropogós belül puha. Tudod olyan amit szétlehet szedni réteges.Próbáld ki annyira nem macerás közben csinálhatsz mást: addig még keleszted vagy a hűtőben várakozik:-))
Timi az 5 dkg olvasztott vaj a lapok kenéséhez elég volt. Ez a lap nem nagy,csak kb. 18 cm átmérőjü.
Nagyon szuper, finom lehet!
Jó ötlet.....én is kipróbálom! Olyan jó, hogy nálad mindig találok valami finomságot amivel inspirálsz.......csak ha így folytatom lecserélhetem a ruhatáramat.
Jól néznek ki a kiflijeid, mi is imádjuk a croissant, már elég rég sütöttem, jó hogy eszembe juttattad!
Szépek lettek és biztosan finomak is. Ezt a tekerést kipróbálom:-)
Nagyon szépek! ezt a technikát én is megjegyzem.
Nagyon szépek lettek, ügyes vagy! :)
A férjem már nagyon rég "eszi a fejem", hogy ő ilyen vajas croissant-ot szeretne, ha készítenék, csak az az igazság, hogy egy kicsit tartok a sok lap nyújtásától. Azt hiszem meggyőztél, és hamarosan én is elkészítem. :)
Csilla Andi köszönöm nagyon finom!
Nagymamis örülök hogy ihletet kapsz, érdemes kipróbálnod! Nem hiszem hogy annyira kalóriadús lenne hogy még a ruhatáradat is kikéne cserélned?:-)
marisz57 köszönöm, annak én örülök ha eszedbe juttattam !
HajniZoli köszönöm,nagyon finom! Érdemes kipróbálni!
Márti köszönöm!
Okki köszi! Ne mondjad már hogy ez neked gond lenne, az aki olyan bonyolúlt dolgokat megtud sütni annak gyerekjáték ez !:-)
Megjegyzés küldése