2013. május 16., csütörtök

Palacsinta almás-diós töltelékkel

                                                                                   
Hozzávalók: Szokásos palacsinta tészta/megjegyzem én a palacsinta tésztába  soha nem teszek cukrot), 2-3 db alma, kevés cukor, fahéj,3-4  ek. darált dió.
Elkészítése:  A palacsintát kisütöttem. Az almát megpucoltam lereszeltem és feltettem kis edénybe a tűzhelyre hogy kicsit párolódjon . Kevés cukrot tettem bele és  fahéjjal ízesítettem .Mikor már kihűlt akkor kevertem bele a darált diót és ezzel a töltelékkel töltöttem meg a palacsintákat. Volt  itthon kb. 4 dkg. csoki azt megolvasztottam és rákentem.(Kettőnknek  általában 10-12 db palacsintát  szoktam sütni ez a töltelék épp elég volt ennyi tészta megkenéséhez . Nagyon finom!) 

6 megjegyzés:

Jutka írta...

Jól hangzik dió, alma hm...

HajniZoli írta...

Jól kitaláltad! Almás, diós fincsi lehet!

Éva írta...

Jutka köszi, finom is volt!
HajniZoli ha ebből is van kicsike meg abból is akkor összeteszem és így elég volt!:-))

marisz57 írta...

Almás-diós süteményt már csináltam. az nagyon bevált, így gondolom, palacsintában is nagyon finom az alma-dió páros!

Éva írta...

marisz57 nagyon finom így együtt!

Éva írta...

marisz57 nagyon finom így együtt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...