2014. január 18., szombat

Természetes gyógymód ! /Immunerősítőszer !/

A napokban Márti   Reménykeltő blog háziasszonya  tett fel egy bejegyzést  ami nekem nagyon megtetszett. Mivel hiszek a természetes gyógymódokban és ha megtehetem ki is próbálom ezért kis mennyiségben ezt is elkészítettem! Bővebben az említett blogon olvashattok pld. erről is hogy milyen sok mindenre  jó  ez a keverék is!
                                                                                  
Hozzávaló és elkészítése:  2 egész fej fokhagyma, 2 db citrom leve  és türelem ! A fokhagymát megtisztítottam  és átnyomtam foghagymaprésen/ha nincs jó a reszelés is/, citromot megmostam majd ketté vágtam levét kinyomtam.  Tálban összekevertem a hozzávalókat majd  egy zárható üvegbe pakoltam.Lehetőleg csak műanyagot használjuk a keveréshez. Lefedtem  szobahőmérsékleten tartom ,  mindennap  meg kell keverni . 6 nap után a  megkeverés után már hűtőszekrénybe kell majd tenni. Már a 10 napon is lehet használni de inkább 12 napot érleljük.  Ezután  egy teáskanállal tegyünk egy pohárba amit 1 dl langyos  vízzel felengedünk  és lefekvés előtt  fogyasszuk ! Immunerősítő, bacilusölő, és még sok egyéb bajnak természetes ellenszere!               

7 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Köszönöm, el fogom készíteni!

Éva írta...

Horváth Emerencia egészségetekre! Az enyémet már negyedik napja kevergetem!

Hankka írta...

A citromos-fokhagymás tisztítókúra nagyon hasznos volt, biztos vagyok benne, hogy ez a keverék is jót tesz az egészségnek és megelőző hatása is lehet! :)

Csigabige írta...

Hasznos lehet, mert a fokhagyma tényleg sok mindenre jó. Elfogom készíteni a családnak, hogy bírják az influenza időszakot! :)

marisz57 írta...

Engedelmeddel, ezt magammal viszem! :)

Éva írta...

Hankka akkor neked ez az íz már nem ismeretlen. Kíváncsi leszek hogy 12 nap eltelte után mennyire erős a fokhagyma illata?
Csigabige remélem nekünk is hasznos lesz, bár azt még kétlem hogy férjuram megkóstolja-e?:-))
marisz57 egészségetekre!

Névtelen írta...

Volt egy ismerősöm, aki minden nap megevett:
-1 vöröshagymát
- 1 citromot
-2 gerezd fokhagymát
-1 zöldpaprikát
- 1 ek mézet
És ivott 5 ct házipálinkát.
Sohasem volt beteg!