2014. március 15., szombat

Sárga túró húsvétra / házilag

Egyszer ettem  az is nagyon régen volt de azt tudom hogy  nagyon ízlett!  Azóta minden évben ilyenkor húsvét közeledtével eszembe jut. Nagyobbik lányom adta ide az  elmúlt évi Erdélyi konyha kalendáriumot hogy nézegessem  és ott találtam rá nagy örömömre erre a  receptre! Első próbálkozás csak kevés mennyiségből!
                                                                           

Hozzávalók:5 db tojás, 1/2 liter házi tej,  késhegynyi fahéj , 2 ek. cukor, 1 ek. mazsola.
🐇
Elkészítése: A tojásokat egy magasabb falú  edénybe ütöttem fel, kicsit összekevertem . A tejet feltettem főni és hozzá öntöttem a tojást ízesítettem  állandóan keverve felforraltam.Addig főztem még  előbb kisebb csomókba áll össze a túró  majd a savó teljesen elválik.  Ezután szűrőkanálba tettem egy összehajtogatott gézlapot amibe öntöttem  összefogtam szorosan    és fakanalat szúrtam át rajta és olyan edényre pakoltam amiben tudott lecsepegni. Másnap óvatosan  kiborítottam  belőle egy tálkába és hűtőbe pakoltam.Nagyon finom így  kissé édesen, de kifogom próbálni sós változatban is! 
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Gerdi írta...

Te is készítettél? Tegnap láttam Ottisnál, meg azelőtt is számtalan helyen, de enni még nem ettem. Pedig nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen lehet...

Gabriella írta...

Már tavaly én is nézegettem, csak nekem kicsit macerásnak tűnik... vagy rosszul gondolom? Pedig olyan finom! Nagyon szép Nálad.

Éva írta...

Gerdi Végre sikerült nekem is elkészítenem. Már ettem és nagyon ízlett.Most elsőre elkészítettem az édeset, de már a sós fűszeres is elkészült mind a kettő finom!
Gabriella egyáltalán nem macerás próbáld ki nagyon finom!

Hankka írta...

Ugye, milyen finom?! :) Nálunk is készül minden évben, húsvétkor elmaradhatatlan a sonka és a kalács mellől! :) Sósan még nem próbáltam, az enyhén édeskés változatát nagyon szeretjük! :)

Éva írta...

Hankka örülök hogy ismered és szeretitek. Most hogy már elkészítettem a sós változatát is elmondhatom hogy mindkettő nagyon finom!