2014. június 11., szerda

Mákos-meggyes rétes🍒

Van már blogomon  egyszerűen elkészíthető rétes tészta  receptem, de  nagyon kíváncsi voltam Gabriella rétes tészta receptjére ezért is készítettem most ezzel a süteményemet!
                                                                               
Hozzávalók: tészta:18 dkg liszt, 1 db tojás, 1 ek. olaj, 1 kk. citromlé, csipet só, kb 1/2 dl langyos víz.Tészta kenéséhez: 1/2 dl tejföl és 1/2 dl olaj keveréke.
töltelék:  10 dkg. darált mák, 2 ek. cukor, 1 dl tej, 1/2 üveg magozott meggybefőtt, késhegynyi őrölt fahéj.
🍒
Elkészítése:  A tésztához valókból  tésztát gyúrtam majd 1/2 órát pihentettem. Eközben elkészítettem a tölteléket. A tejet a cukorral felforraltam majd a mákra öntöttem. Fahéjjal megszórtam és a lecsepegtetett meggyet  is belekevertem , hagytam kihűlni.  Ezután a tésztát  kétfelé vettem /most én a másik felét betettem mélyhűtőbe/ egész vékonyra kinyújtottam megkentem a tejfölös olajjal és a kihűlt tölteléket belepakoltam a tészta közepére egy csíkban majd felgöngyöltem.Sütőpapírral bélelt sütőlapra tettem és megkentem külsőleg is a tejfölös olajjal. Előmelegített sütőben  180 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom  és könnyen elkészíthető jó ez a tészta köszönöm!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

De jó, olyan régen készítettem rétest, pedig egy jó kis leves mellé a hétvégén tökéletes ebéd lesz :)

Okki írta...

Nem is tudom mikor készült nálunk rétes utoljára.... jól hangzik ez a tészta, lehet hogy kipróbálom. :) Amúgy a mák-meggy páros nagyon finom. :)

Éva írta...

Lilla Seffer csak ajánlani tudom ezt a tésztát mert nagyon jó!
Okki próbáld ki ezt a tésztát nagyon jó vele dolgozni és finom!