2014. június 10., kedd

Krumpli-fasírt tejfölös vegyes salátával !

Krumplifasírtot már készítettem akkor főtt krumpliból, most nyersből !
                                                                                  
Hozzávalók: Krumpli-fasírthoz: 4 db kisebb krumpli, 1 db tojás, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, só, őrölt bors, pirospaprika, prézli, olaj a sütéshez, Salátához: 2 db újhagyma, 1 db paradicsom, kis darab uborka, kisebb paprika, só, ecet, tejföl.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és a nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem , hozzá tettem a tojást, lisztet és a fűszereket amivel jól összekevertem. Felforrósítottam az olajat és a masszából kanállal vettem egy adagot amit kezemmel kicsit megformáztam megforgattam prézliben és az olajban mindkét oldalát  kisütöttem. Papírtörlőre szedtem . A salátához valókat megtisztítottam  uborkát legyalultam, hagymát karikára paradicsomot paprikát szeletekre vágtam az egészet jól besóztam és hűtőbe pakoltam 10'-re Ezután a só levének egy részét leöntöttem majd salátalevet készítettem /ecet,pici cukor, víz/ ezt öntöttem a zöldségekre és végül 1 dl tejfölt kevertem el benne. Nagyon finom ! Az hogy melyik ízlett  jobban?  eldönteni nem tudom !



2 megjegyzés:

Csigabige írta...

Még sosem ettem krumplifasírtot, de tetszik! :)

Éva írta...

Csigabige itt az ideje hogy kipróbáld!:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...