2014. június 12., csütörtök

Zöldbabos rizs Blogjátékhoz!

Pontosabban : "Zöldbabos rizs Terenc Hill kedvenc étele" amit Ditti blogjátékára készítettem el! Nem volt könnyű találni olyan receptet ami a Hagymás bab, Chilis bab és a spagettin kívül  ismert lenne? Szeretem a filmjeiket de valahogy a bunyók elvették a figyelmemet az ételükről. Kutakodtam és végül  sikerült találnom egy blogot ahol a családfőnek szintén kedvence a "páros"  és  ez az étel  a " Nincs kettő, négy nélkül" c filmben  szerepelt. Receptet innen hoztam!
                                                                         

                                                                         
Hozzávalók: 30 dkg. sertés darált hús,  15 dkg zöldbab/fagyasztott/, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, rozmaring, kevés olaj, 8 dkg. rizs, tetejére reszelt sajt. 
🌸
Elkészítése: Megforrósított olajba tettem a megtisztított felkockázott vöröshagymát kicsit dinszteltem. Ezután  hozzá tettem a darált húst az összezúzott fokhagymát  a fűszeretek és a zöldbabot. Egész kevés vizet tettem hozzá és  készre főztem. Külön kifőztem a rizst és a kész   raguba tettem összekevertem. Tálalásnál kevés sajtot reszeltem rá. Nagyon finom  !
Ui:  Mint általában lenni szokott , soha nem azt lehet kapni a boltban amit szeretnénk: eddig ha fagyasztott babot vettem zömében mindig zöld hüvelyű volt, most viszont  az kellett volna  de csak sárga volt. Ezért vettem egy csomag mexicói keveréket és kiszedtem belőle a zöld babot de azért kevés sárgát is tettem hozzá:-)) Nagyon jó  hogy jelentkeztem a játékra mert így legalább egy finom étel receptjével  lettem gazdagabb!
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Ditti írta...

Szuper recept! Örülök, hogy sikerült receptre lelned, nagyon köszönöm, hogy jöttél játszani! :)

Kati írta...

Éva, ez nagyon jól hangzik, kipróbálós :) Én is nagyon szeretem ezeket a filmeket :)

marisz57 írta...

Nem ismertem eddig ezt a receptet, de finom lehet!

Éva írta...

Ditti köszi, ha egyszer kipróbálod akkor majd az ízét is fogod tudni hogy mennyire finom. Ha az én férjuramnak ízlik az jelent valamit:-))
Kati köszi örülök hogy tetszik!
marisz57 köszi!

Ditti írta...

Kedves Éva! Kukkants be hozzám, van egy meglepetésem! :)