Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 1 db vöröshagyma,1 cikk fokhagyma, 1mk majoránna, 1/2 mk őrölt bors, 1 db babérlevél, só, 1,5 ek liszt, 1 dl tej. zsír. Feltét: tükörtojás, dinsztelt hagyma, sült paprika
🌺
Elkészítése: Krumplit megtisztítottam feldaraboltam . Vöröshagymát fokhagymát szintén apró kockákra felvágtam. Zsírt megforrósítottam rátettem a vöröshagymát fokhagymát kicsit dinszteltem majd megszórtam a fűszerekkel és ráöntöttem a krumplit annyi vizet tettem hozzá ami jól ellepte a krumplit Mikor már kezdett puhulni a krumpli akkor kevertem össze a lisztet a tejjel és ezzel habartam be a főzeléket. Összefőztem és már kész is volt. Most csupán tükörtojást csináltam hozzá és megdinszteltem kevés hagymát amibe bele tettem az előző napról megmaradt sült paprikát. Férjuramnak lecsókolbászt sütöttem hozzá. Nagyon finom a főzelék!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is, és hogy kipróbáltad a receptet! :)
Ditti köszönöm neked ezt a főzeléket mert valóban nagyon finom!
Megjegyzés küldése