2014. december 30., kedd

Tojásmentes kakaós piskóta

Szilveszterre süteménnyel különösen nem készülök.. Ezt a piskótát mégis kipróbáltam amit a blogkóstoló legutolsó fordulójának  köszönhetek vagyis Zsuzsinak. Arra gondoltam hogy lekvárral  jó lesz !
                                                                                 
Hozzávalók: 25 dkg.liszt, 1 cs. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, 15 dkg. cukor, 1 cs. vaníliacukor, 3 ek. kakaópor, 6 ek olaj, 3 ek. ecet/10% használtam/, 2,5 dl víz.
Elkészítése: Liszthez tettem a sütőport és a szódabikarbónát  összekevertem. A többi hozzávalót egy tálba kimértem és habverővel összekevertem majd apránként szórtam hozzá a lisztes keveréket amit alaposan elkevertem. Tepsit zsírral kikentem beliszteztem és beleöntöttem a masszát. Előmelegített sütőben  200 fokon 20' sütöttem a végén tűpróbát csináltam.  Mikor kihűlt tepsiből kivettem és feldaraboltam porcukorral szórtam meg  és saját készítésű eperlekvárral ettük Nagyon -nagyon finom ! Örülök hogy kipróbáltam mert bármilyen krémmel töltve akár tortát is  lehet készíteni belőle!.
Ui: Tepsi méret nem volt megadva , így talán legközelebb kisebb tepsibe teszem és akkor még vastagabb lesz.Szerintem érdemes egy 19x24 cm formában  sütni!

Nincsenek megjegyzések: