2015. február 6., péntek

Kakaós csiga tej és tojás nélkül

                                                                                  
Ábel unokámnak készítettem!
Hozzávalók:tészta:25 dkg. liszt, 5 dkg. Liga margarin, 3 dkg. kristálycukor, 1,5 dkg. élesztő, 2 cs. vaníliacukor, csipet só, 1,5 dl kókusztej/amit házilag készítek/. töltelék: másfél evőkanál kakaópor, 1 dl cukor, 1 ek Liga margarin olvasztva.tetejére: kókusztej, olvasztott Liga
Elkészítése: A tésztához valókat bedagasztottam majd 1 órát pihentettem. Ezután  kinyújtottam a tésztát  megkentem az olvasztott margarinnal ,  megszórtam a töltelékkel majd szorosan feltekertem  és végül feldaraboltam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol még 15' pihentettem. Előmelegített sütőbe tettem   180 fokon 40' sütöttem./ Tepsi alá kis edénybe vizet tettem /  Még sült a tészta kétszer meglocsoltam  a kókusztej és olvasztott Liga  keverékével. Természetesen megkóstoltam  nagyon finom puha ! Holnap jön a kis Manóm  remélem az egész kis pofija csokis lesz tőle:-))
A receptet itt találtam!
                                                                        
A tekercs ízlett!:-))

4 megjegyzés:

Orsi írta...

Bizony finom volt. Még a fehér kanapéra is jutott a csokiból itthon :)

Éva írta...

Orsikám az nem baj:-))

Timi írta...

Kedves Éva, tej és tojás allergiás kisfiamnak kerestem
pogácsa és kakaóscsiga receptet, így jutottam el hozzád. Segitenél kérlek hogy a bedagasztom a tésztát pontosan mit jelent? Fel kell futtatni az élesztőt a kókusztejben?

Éva írta...

Üdvözöllek Timi! Elnézést, lehet hogy kicsit lezser voltam nem pontosan írtam le, de jól érted.Kevés langyos kókusztejbe morzsolod az élesztőt pici cukorral és liszttel hagyod hogy felfusson majd ezután öntöd a liszthez és dagasztod be a tésztát! Remélem kisfiadnak is ízlik majd mint a kis unokámnak! Egészségetekre!