2015. február 27., péntek

Répatorta

Ez a torta nem jött volna létre, ha nem pakolnának annyi répát az előrecsomagolt zöldséges zacskókba:-)) Természetesen a kíváncsiság is hajtott mivel még ilyen tortát nem készítettem !
                                                                                       
Hozzávalók:
2 db tojás
17,5 dkg porcukor
2,5 dkg méz
20 dkg. sárgarépa
12,5 dkg liszt
5 dkg darált dió
csipet só
1 mk fahéj
5 dkg. margarin
1 tk. sütőpor.
Elkészítése:( 18 cm formában sütöttem) A sárgarépát lereszeltem tálba tettem,  mézet és a margarint kicsit megolvasztottam és ráöntöttem összekevertem. Tojást a porcukorral felvertem  és ezt is ráöntöttem a répás keverékre  elkevertem, a maradék száraz anyagokat külön összevegyítettem majd  az előzőekben összekevert masszához tettem  és ezzel is összekevertem. A formát sütőpapírral béleltem és ebbe öntöttem a tésztát amit előmelegített sütőben 170 fokon 55' sütöttem. Tűpróba után kivettem a sütőből és hagytam teljesen kihűlni. Kettévágtam és megkentem sárgabaracklekvárral.  Nagyon finom!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Már meg is van a hétvégi ötlet a sütihez! :o))) Köszi!!!

marisz57 írta...

Jó döntés volt répatortát sütnöd! Mi is nagyon szeretjük!

Emőke írta...

Mutatós és bizonyosan finom, a tetején a porcukor szórás olyan kecses!Köszönöm Évikém, egyszer én is elkészítem, most beírom a süteményes könyvembe....

Melinda Sásdi írta...

Jaj,de nagyon guszta. Szívesen ennék belőle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...